FORȚA – Comitet pentru Antreprenoriat Feminin
22/10/2014PRO F.A.M. – Târgu Mureş
27/10/2014Seminar de informare: Campanie de promovare a poveştilor de succes ale femeilor de afaceri din regiunea Sud-Est
| Constanța, 22 octombrie 2014, Hotel Bulevard
PRO F.A.M. – Reintegrarea pe piața muncii a mamelor copiilor cu dizabilități din regiunile București Ilfov, Centru și Sud-Est prin dezvoltarea sistemului de competențe și aptitudini antreprenoriale si prin obținerea de noi calificări solicitate pe piața muncii
POVEŞTILE SUPER-EROINELOR, MAME DE COPII CU DIZABILITĂŢI
O altă super-mamă se numeşte Beatrice Iordache şi este preşedintele Asociaţiei „Prietenii Monicăi“. Povestea ei e la fel de puternică şi de exemplară. „Eu am o fetiţă, se numeşte Monica – de aici şi numele asociaţiei – şi a fost diagnosticată, la trei ani, cu autism“. Când a primit vestea, Beatrice a fost dărâmată, dar asta nu a împiedicat-o să facă tot ce i-a stat în putinţă pentru copilul ei: „Am început să lupt pentru fericirea fetiţei mele, pentru că am văzut privirile celorlalte mămici. Pentru aceste mămici cu privirea rătăcită am vrut să fac absolut totul, pentru ca şi ele să aibă acelaşi succes pe care îl am eu cu Monica în clipa asta.“
Monica este în clasa a XI-a la liceu, profilul Filologie. Cunoaşte limba engleză, compune poezii, şi, pe tot acest drum, mama a luptat alături de ea. „Este foarte dificil în momentul în care ai un copil cu această problemă… Stima de sine scade, pentru că tot timpul este dedicat copilului tău. Trebuie să fii atent şi la terapie şi la profesori, să mergi peste tot, să fii o mamă puternică, pentru că toate trăirile tale sufleteşti i le transmiţi copilului“, mărturiseşte Beatrice Iordache.
„Dacă zâmbeşti, atunci el crede că totul este în regulă. Dacă nu îi zâmbeşti, intră în panică. De tine, ca mamă, depinde totul“, mai spune Beatrice Iordache.
Nu a renunţat la serviciu, din contră, şi-a luat încă două, pentru a se putea descurca din punct de vedere financiar. „Am acceptat slujbe care să îmi permită să îmi ţin copilul lângă mine, am mers la serviciu, am luat două – trei joburi, ca să pot să sprijin financiar ceea ce trebuia să fac şi am reuşit să mă organizez astfel încât să am timpul meu, spaţiul meu, să am timpul pentru serviciu, timpul pentru a fi mămică. Totul depinde de o foarte bună organizare, ceea ce vreau să transmit şi celorlalte mămici. Acea organizare de care avem nevoie fiecare dintre noi, cu multă dragoste, multă tenacitate şi multă perseverenţă!“, a transmis Beatrice Iordache.
„Am făcut cursuri de resurse umane, de relaţii publice, mi-am luat atestatul de limba engleză, am învăţat eu engleza, a învăţat şi copilul meu. Tot ce am învăţat eu a învăţat şi ea“, povesteşte Beatrice.
Preşedintele Asociaţiei „Prietenii Monicăi“ susţine mămicile care au copii cu dizabilităţi şi îşi propune crearea unei reţele de sprijin. „Este important ca noi, mămicile, să ne unim pentru noi şi pentru copiii noştri“, a conchis Beatrice Iordache.
citește mai mult în Ziua de Constanta >>
La evenimentul de informare de la Constanța din 22 octombrie 2014 au fost invitate să participe femeile, mame ale copiilor cu dizabilităţi din regiunea Sud-Est, precum și reprezentanți ai mass-media, ai autorităților publice locale, ai organizațiilor societății civile și ai mediului de afaceri local.
Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) derulează în perioada mai 2014 – octombrie 2015 proiectul PRO F.A.M., având ca partener național – Asociaţia Prietenii Monicăi. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 și are un buget total de 6 182 037,70 lei.
Proiectul vizează crearea unor șanse egale de dezvoltare a competențelor și aptitudinilor mamelor copiilor cu dizabilități prin participarea acestora la programe de calificare și instruire, în vederea includerii pe piața muncii și inițierea de activități independente, contribuind la creșterea încrederii și stimei de sine a beneficiarilor direcți. Astfel, membrele grupului țintă vor fi mai motivate să se implice în activități de dezvoltare personală și de promovare a inițiativelor proprii în contextul socio-economic de la nivel local și regional.
Citește mai multe despre proiect:
- Conferința de lansare a PRO F.A.M. – Reintegrarea pe piața muncii a mamelor copiilor cu dizabilități
- facebook/PRO F.A.M.
Pentru mai multe informații ne puteți contacta:
- CNIPMMR – Departament Proiecte – str. Dr. Lister nr. 51, sector 5
- Telefon: 031 86 00 497; 031 86 00 498
- E-mail: secretariat@smeprojects.ro