Istoricul organizatiei

cnipmmr

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a fost înființat în 1992 ca si confederaţie patronală reprezentativa la nivel national, independentă, non-profit, neguvernamentală şi apolitică, reprezentativă la nivel naţional.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) asigură reprezentarea unitară a intereselor IMM-urilor şi a mişcării patronale a IMM-urilor la nivel naţional, prin intermediul celor 8 federații regionale și a celor 42 de membri asociați, precum si la nivel international prin afilierea la cele mai puternice organizatii pentru IMM-uri.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România se focalizează asupra creării unui mediu de afaceri funcţional, asupra promovării, apărării şi reprezentării intereselor întreprinzătorilor şi întreprinderilor private în raporturile acestora cu reprezentantii guvernamentali si non guvernamentali, din tara si din strainatate.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România se axează pe furnizarea de informatii specifice mediului economic si de afaceri, pe transmiterea de cunostinte si pe furnizarea de servicii specifice pentru IMM-uri, în vederea creşterii potenţialului şi competitivităţii acestora.

Structura de conducere a Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România este aleasa odata la patru ani, in cadrul Conventiei Nationale formate din reprezentanti ai structurilor teritoriale si reprezentanti ai mediului de afaceri la nivel national.

In perioada 1992 – 2016, domnul prof.univ.dr. Ovidiu Nicolescu  a asigurat conducerea Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, fiind ales in cadrul celor 6 Conventii Nationale.

In cadrul Conventiei Nationale din aprilie 2016, dl. Prof.univ.dr.Ovidiu Nicolescu a fost ales, presedinte de onoare al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Totodata, reprezentantii celei de-a VII-a Conventii Nationale l-au desemnat pentru functia de presedinte, pentru urmatoarul mandat de patru ani, pe dl. Florin Jianu.

Din anul 1992, Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, organizeaza in fiecare an o serie de evenimente, devenind de-a lungul anilor parte integranta a marcii si a valorilor acestuia.

  • Topul Firmelor Private din România – eveniment de referinta pentru recunoasterea performantelor economice ale firmelor romanesti, organizat incepand cu anul 1993 sub marca CNIPMMR.
  • Ziua Întreprinzătorilor și Forumul Național al IMM-urilor – eveniment marca CNIPMMR, organizat in fiecare an, in luna mai, implicand participarea intreprinzatorilor din toata tara, precum si ai reprezentantilor mediului public romanesc.
  • Carta Albă a IMM-urilor – singura lucrare stiintifica de analiza a mediului economic din Romania, care incepand cu anul 2002 – data aparitiei primei lucrari –  include date statistice, analize si informatii relevante pentru mediul de afaceri.
  • Târgul Produselor/Serviciilor de Excelență pentru IMM-uri, un alt eveniment marca CNIPMMR, lansat in premiera in luna octombrie 2015, reuneste firme si organizatii romanesti, in vederea prezentarii ofertei de servicii si produse ale acestora.
  • Invest in Romania, cel mai nou eveniment marca CNIPMMR, care incepand din anul 2016 include o serie de evenimente itinerante prin intermediul carora vor fi prezentate si promovate ofertele si oportunitatile de import si export ale Romaniei.
  • Începând cu anul 2007, CNIPMMR este activ la nivel european prin intermediul platformelor de dialog social, fiind implicat în următoarele structuri: Comitetul Fondului Social European, Bruxelles; Comisia de experţi pentru uniformizarea reglementărilor FP7, Bruxelles; Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, Bilbao.

 

Post Your Thoughts