Conferinta „Cum (sau: ”haideți să”) resetăm absorbția banilor europeni în anul centenar?” 

CursDeGuvernare.ro, organizează luni, 29 ianuarie, cu sprijinul Băncii Naționale a României, conferința Fondurile europene, absorbția și impulsul necesar. Cum conectăm România, în anul centenar?”.

La eveniment vor participa, în calitate de speakeri principali:

  • Dl. Florin Jianu, președinte, Consiliul Național pentru IMM din România;
  • Dna. Corina Crețu – comisar european pentru politică regională;
  • Dl. Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene;
  • Dl. Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României.

Evenimentul va avea loc la Banca Națională a României, sala Mitiță Constantinescu, luni, 29 ianuarie, între orele 10.30 – 16.30.

CONTEXTUL ȘI PROBLEMELE:

România are nevoie ca de aer de capital, de capitalizare, de bani cât mai ieftini- are nevoie de infuzia fondurilor europene: o spun infrastructura rudimentară, valoarea adăugată mică din economie în ciuda eforturilor uneori inimaginabile ale antreprenorilor, lipsa de tehnologie în companiile de producție;  o spun educația și (in)adecvarea formării forței de muncă, sănătatea, sărăcia, lipsa de inițiativă comunitară și ritmul lent de convergență.

Cu toate aceste probleme sub ochi, după zece ani de practică în atragerea finanțărilor în economia reală, beneficiarii și partenerii din mediul privat se luptă cu un mecanism greoi iar autoritățile publice se străduie să recupereze întârzieri și să rezolve blocaje. Timp în care  zeci de miliarde de euro care așteaptă să fie cheltuite.

2018 este anul Centenarului Marii Uniri. Cât de conectată este România, de la un capăt la celălalt? Prin infrastructură, reducerea decalajelor, creșterea mobilității forței de muncă, România poate fi cu adevărat conectată. Cum valorificăm cele peste 30 miliarde de euro disponibile prin Fondurile structurale și de investiții în perioada 2014-2020 pentru a conecta România cu adevărat, în interior și, totodată, cu Uniunea Europeană?

Alți speakeri:

  • Victor Boștinaru, eurodeputat PSD;
  • Cristian Ghinea, deputat USR, fost ministru al fondurilor europen;
  • Eugen Teodorovici, senator PSD, fost ministru al fondurilor europene;
  • Sorin Ioniță, președinte Expert Forum, Adrian Moraru, director, Institutul pentru Politici Publice, Ionuț Simion, director național, PwC România;
  • Ionuț Ciurea, director executiv, Asociația Pro-Infrastructura;
  • Marian Dobrilă, membru în consiliul director, Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene, plus beneficiari de finanțare.

Agenda evenimentului o găsiți atașată aici.

Vor participa, de asemenea, beneficiari concreți – care vor veni cu o tolbă de probleme concrete, care așteapă soluțiile necesare deblocării. Marii deblocări a banilor ieftini.

Participarea este liberă, cu rugămintea de a transmite o confirmare în acest sens la adresa:  conferinte@cursdeguvernare.ro

CNIPMMR este partener al acestui eveniment.

Post Your Thoughts