Posibilitati de afaceri in China

Imporium City este un proiect comercial dezvoltat de compania Xiangdu Market Development, companie a cărei principal obiect de activitate este de a importa și distribui bunuri de larg consum pentru piața din China și Asia. În prezent sunt înregistrate vânzări en-gros și retail de peste 40.000 de produse de import prin intermediul Imporium City și a lanțului de magazine Aibaifen deținut de companie.

1) Imporium City

Se întinde pe 72 hectare și până în prezent este cel mai mare spațiu de expunere, promovare și desfacere al produselor de import din China. Este localizat la 1 oră de mers cu mașina Shanghai, Hangzhou, Ningbo, Jiaxing și Suzhou.

Complexul Imporium City va cuprinde, la finalizarea proiectului și clădiri de locuințe, restaurante, magazine cu produse din import, baruri, teren de golf, hotel și zone de agrement.

În urma unui protocol semnat între compania Xiangdu Market Development și biroul de turism al provinciei Zhejiang și câteva agenți turistice din zonă, cei din urmă au garantat un aflux de cel puțin 3000 persoane zilnic în cadrul complexului.

Produsele expuse spre vânzare în cadrul Imporium City sunt din cateoria celor de larg consum, în principal produse alimentare, dar vor exista și zone special amenajate pentru produse din lemn (ex. mobilier), decorațiuni interioare, produse artizanale și ornamentale, textile (ex: haine și pantofi), bijuterii, etc.

În cadrul complexului, la etajul 3, a fost amenajat un spațiu numai cu pavilioane naționale, iar cel al României măsoară 40 mp și poate fi accesat cu titlu gratuit pentru o perioadă de minim 1 an.

 

2) Aibaifen

Este un lanț de magazine, care deține în prezent 80 de unități funcționale. Intenția dezvoltatorului este de a ajunge la 3.000 de magazine până la finalul anului 2018 și la o cifră de afaceri de peste 10 miliarde RMB (aprox. 1.5 miliarde USD) pe an.

 

3) National (Shanghai) Center for Exhibition and Convention

Acest proiect a fost deschis la data de 1 iunie 2015, în Shanghai, district Honqiao, dezvoltatori fiind MOFCOM și Shanghai Municipal Government, și operat de către Shanghai Expo Co., Ltd. Centrul expozițional are o suprafață totală de 1.47 milioane mp, din care 1.27 milioane mp se află la subsol.

Compania Xiangdu Market Development deține în cadrul acestui complex expozițional un spațiu de 6000 mp, care include birourile Imporium City, un magazin Aibaifen, un spațiu de prezentare și două spații destinate organizării de evenimente economice. Cele 2 spații măsoară 450 mp, respectiv 1000 mp.

În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții companiei Xiangdu Market Development a fost lansată următoarea propunere de colaborare:

1) Se oferă un spațiu de 40 mp în cadrul Imporium City, amenajat și cu titlu gratuit pentru o perioadă de 3 ani, unde pot fi expuse produse românești. Spațiul fiind limitat, pot fi expuse produse de dimensiuni mici și medii, de genul vinuri, bauturi răcoritoare, băuturi spirtoase, ape plate și minerale, produse de artizanat, bijuteri, șamd. Menționez faptul că, după deschiderea oficială (iunie 2016) va fi necesară plata salariului unui angajat care să fie prezent zilnic în pavilion și să ofere celor interesați detalii despre România și produsele expuse.

2) Pot fi organizate, cu titlu gratuit, evenimente economice în cadrul Imporium City și în cele 2 săli din cadrul National (Shanghai) Center for Exhibition and Convention. Programările se pot face cu 2-3 luni inaintea evenimentului.

3) În cadrul National (Shanghai) Center for Exhibition and Convention există 4 locații publice care pot fi utilizate, cu titlu gratuit, pentru organizarea de evenimente. Cele 4 spații sunt: o piață exterioară de 100000 mp, o piață centrală de 10000 mp, o hală multifuncțională de 10000 mp și un bulevard expozițional cu înălțimea de 8 metri 

4) Pentru companiile care doresc să distribuie produse pe piața din China, reprezentanții Xiangdu Market Development propun următoarele variante de colaborare:

– posibilitatea de a expune, promova și vinde produsele în cadrul Imporium City, în baza unui contract de comision la vânzare;

– posibilitatea de a expune, promova și vinde produsele prin intermediul lanțului de magazine Aibaifen, în baza unui contract de comision la vânzare;

– organizarea de evenimente promoționale în cadrul  Imporium City fără costuri;

– import direct și distribuție de către compania Xiangdu Market Development, în urma unei analize de produs și a negocierilor cu producătorul.

Mențiuni:

În prezent, regimul de funcționare al complexului Imporium City este unul semi deschis, lansarea și deschiderea oficială urmând a avea loc la mijlocul anului 2016.

Spațiul poate fi folosit nu numai pentru promovarea de produse, dar și pentru informații turistice, investiționale, promovări de produse, prezentari de proiecte, etc.

Din partea reprezentanților Xiangdu Market Development a fost primită o lista cu produse pentru care există cerere pe piața din China, aceștia fiind deschiși și la un import direct. Produsele cerute sunt:

– produse din lemn (mobilier),

– produse din ceramică,

– produse textile (costume, cămăși, pantofi, etc)

– carne de porc și vită,

– produse din sticlă și cristal;

– produse de artizanat;

– produse ornamentale.

În urma discuției purtate, aceștia s-au arătat deschiși la propuneri de produse, subliniind faptul că ei comercializează doar produse de import.

Pentru detalii despre locații și companii vă rog să accesați www.imp-city.com/en/ și http://www.chinaexhibition.com/Official_Site/31-408 National_(Shanghai)_Center_for_Exhibition_and_Convention.html

Post Your Thoughts