Deplasare Ningbo si noutati despre Pavilionul Romaniei

În perioada 16-17.01.2016, reprezentantul BPCE Shanghai, a efectuat o deplasare în orașul Ningbo, provincia Zhejiang.

Scopul deplasării a fost acela de a purta discuții cu autoritățile locale ale orașului, în vederea utilării și deschiderii Pavilionului României din cadrul expoziției permanente cu produse specifice țărilor din ECE.

Au fost purtate discuții cu reprezentantul Ningbo Imported Commodity Exhibition & Trade Center CO. LTD, entitate care administrează expoziția unde se va afla Pavilionul României.

În urma discuțiilor față în față și prin intermediul poștei electronice cu domnul Guo Sheng – Deputy Director of Exbition & Business Cooperation Department, au fost solicitate o serie de detalii necesare pornirii lucrărilor de amenajare a pavilionului.

Detalii:

1) Până în prezent au fost deschise Pavilioane Naționale pentru Cehia, Polonia, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Mare parte din produsele expuse în pavilioanele acestora sunt de natură agro-alimentară.

2) A fost transmisă o schiță a nivelului expoziției, cu spațiile goale, din care trebuie ales spațiul pe care îl dorim pentru amplasarea Pavilionului Național (prezentei infograme este atașată schița). Poate fi ales oricare dintre spațiile hașurate în diagonală.

Din schița transmisă rezultă că spațiile goale sunt B2-019 (73 mp), B2-020A (103.65 mp), B2-020B (40.5 mp), B2-023 (69.9 mp), B2-025 (40 mp), B2-026 (132.16 mp), B2-077 (80.45 mp) și B2-078 (35.36 mp).

3) Decorațiunile exterioare și interioare ale pavilionului vor fi executate fără costuri, excepție făcând dacă se dorește un design special al pavilionului, care ar trebui să fie transmis organizatorului în cel mai scurt timp. Nu sunt oferite obiecte de mobilier, rafturi sau alte decorațiuni interioare, acestea urmând a fi cumpărate sau închiriate de partea română.

4) Spațiul expozițional care va fi ales pentru amenajarea pavilionului, nu va implica costuri de închiriere pentru primele 18 luni. La finalul celor 18 luni  va exista o taxă de închiriere, în medie de 533 RMB/mp/an (aprox. 82 USD/mp/an), taxa fiind diferită în funcție de amplasamentul pavilionului în expoziție.

5) Este percepută o taxă de administrare lunară pentru toată perioada cât este închiriat spațiul, inclusiv în primele 18 luni, în valoare de 73 RMB/mp/an ( aprox. 12 USD/mp/an). Această taxă include utilități precum aer condiționat, lumină exterioară, electricitate, internet, etc.

6) Exponatele pot face parte din categoria produselor agro-alimentare, artizanat, ornamentale, bujuterii, textile, sticlă, cristal, bunuri de larg consum,  etc. Produsele agro-alimentare care nu pot fi importate în China, pot fi expuse cu eticheta „samples, not for sale”.

De menționat că pavilionul poate fi utilizat și pentru organizarea de mici evenimente de promovare a mediului de afaceri, pachetelor turistice, proiectelor ș.a.m.d. din România.

7) Organizatorul nu furnizează personal pentru administrarea pavilionului, acest lucru intrând în obligația părții române. Costul unui angajat pe plan local variază între 3000 – 5000 RMB/lună (450 – 700 USD/lună), acesta urmând a fi suportat de chiriaș. Reprezentanții expoziției vor pune la dispoziție contacte ale companiilor de recrutare de personal din zonă. 

BPCE Shanghai, împreună cu reprezentanții BPCE Beijing, și o serie de reprezentanți ai unor asociații profesionale, camere de comerț, companii românești și distribuitori autohtoni de produse românești în China, vor organiza o deplasare la Ningbo după jumătatea lunii februarie, 2016, pentru a încerca să aleagă spațiul destinat Pavilionului și să discute toate detaliile necesare amenajării și deschiderii acestuia în cel mai scurt timp.

 

Sursa: Consiliul de Export

Post Your Thoughts