SIMPRACT la Targul Internațional al Întreprinderilor Simulate de la Karlsruhe (Germania)

simpract cnipmmr

SIMPRACT la Târgul Internațional al Întreprinderilor Simulate de la Karlsruhe (Germania): Toate cele 3 întreprinderi simulate participante se întorc cu premii. 

În perioada 17 – 19 noiembrie 2015 a avut loc la Karlsruhe (Germania) Târgul Internațional a Întreprinderilor Simulate, ediția a 51-a, eveniment organizat sub egida EUROPEN – PEN International, rețeaua internațională a firmelor de exercițiu și întreprinderilor simulate.
Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), coordonator al proiectului SIMPRACT – Tranziția de la școală la viața activă prin practică și crearea de întreprinderi simulate a fost prezent la acest eveniment cu reprezentanții a trei întreprinderi simulate.
Cele trei întreprinderi simulate participante la Târgul din Germania provin de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Univ. din Craiova și Univ. Tehnică ”Gh. Asachi” din Iași, parteneri în cadrul proiectului SIMPRACT și au fost selectate în urma competiției derulate cu ocazia Târgului Național al
Întreprinderilor Simulate SIMPRACT, ediția a II-a, care a avut loc în luna iulie 2015 la București.
SIMPRACT a oferit șansa, pentru 3 studenți din fiecare întreprindere simulată premiată la târgul de la București, de a-și reprezenta firmele, universitatea, țara, dar și proiectul la Târgul internațional de la Karlsruhe, asigurând finanțarea pentru achitarea taxei de participare la târg, precum și pentru transportul, cazarea și masa studenților participanți.
În cadrul Târgului internațional de la Karlsruhe și-au prezentat oferta de produse sau servicii 151 de firme de exercițiu și întreprinderi simulate, provenind de la instituții educaționale din Argentina, Belgia, Brazilia, Franța, Germania, Ungaria, Italia, România, Coreea de Sud, Suedia, Elveția și
S.U.A.
Pe parcursul celor trei zile de târg, studenții SIMPRACT au avut ocazia de a-și exersa tehnicile de negociere, vânzare, marketing și comunicare, relaționând cu celelalte firme participante și încheind tranzacții cu acestea. Munca studenților a început însă înainte de participarea efectivă la târg, prin pregătirea materialelor de promovare, a conceptului de stand, a prezentărilor care urmau a fi susținute în perioada târgului, precum și prin contactarea altor firme participante, pentru derularea de negocieri preliminare.
În cadrul târgului a fost organizată competiția ”Practice Enterprise Business Challenge”, care a reunit 8 echipe multinaționale formate din peste 70 de studenți și elevi din țările participante la târg.
Participanții la competiție au primit drept sarcină de lucru analizarea unei companii reale (Bosch) și apoi prezentarea rezultatelor muncii de echipă în cadrul unei runde eliminatorii și a unei runde finale.

Echipele clasate pe primele două poziții pe podiumul competiției au avut în componență studenți Simpract, astfel:
• Din echipa de pe primul loc a făcut parte Anca Luca, din partea I.S. Sib Ways (Univ. „L. Blaga” din Sibiu).
• Pe locul al doilea s-a clasat o echipă din care a făcut parte Diana Viziteu, de la I.S. Novatex (Univ. Tehnică „Gh. Asachi” Iași).

O competiție surpriză, ”Mystery Shopping”, a adus locul al II-lea pentru echipa I.S. Highspeed Curier de la Univ. din Craiova. Competențele examinate în cadrul categoriei au fost: creativitate, nivel al profesionalismului, abilități de vânzări, antreprenoriat, relații cu clienții, lucrul în echipă.
Reușitele studenților SIMPRACT la Târgul din Germania subliniază o dată în plus atât abilitățile
antreprenoriale ale acestora, cât și profesionalismul profesorilor care i-au îndrumat.
Reamintim faptul că la precedentul târg internațional la care au participat studenți SIMPRACT (15 – 16 aprilie 2015, Veneția – Italia), fiecare dintre cele trei echipe participante (din partea Univ. „L. Blaga” Sibiu, Univ. „Dunărea de Jos” Galați și A.S.E. București) s-a clasat pe podiumurile competițiilor
organizate.
Proiectul SIMPRACT este coordonat de CNIPMMR și implementat în parteneriat cu PTIR și cu 8 prestigioase universități din România: Academia de Studii Economice București (ASE), Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea ”Valahia” din Târgoviște, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.
SIMPRACT se derulează în perioada 1 aprilie 2014 – 15 decembrie 2015, este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 și are un buget total de 17.384.209,71 lei.

Pentru mai multe detalii despre proiect, vă rugăm să accesați site-ul www.simpract.ro sau să contactați Direcția Proiecte a CNIPMMR la adresa secretariat@smeprojects.ro.

Sursa:
CNIPMMR – Direcția Proiecte
Adresa: str. Dr. Lister nr. 51, sector 5, București
Telefon: 031 86 00 497; 031 86 00 498
E-mail: secretariat@smeprojects.ro

Post Your Thoughts