S-au aprobat organizarea, functionarea si atributiile Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri

guvern

Guvernul a aprobat, în data de 9 decembrie a.c., cadrul legislativ necesar înființării, organizării și funcționării Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, precum și cel necesar organizării și funcționării Ministerului Energiei.

Astfel, Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri  exercită atribuții în domeniile economiei, politicii industriale, competitivității și industriei de apărare. Ministerul este condus de către viceprim-ministru, ministrul economiei, comerțului și relațiilor cu mediul de afaceri, ajutat în activitatea sa de 6 secretari de stat numiți prin decizie a Primului-Ministru.

Atribuțiile aferente domeniului întreprinderilor mici și mijlocii și mediului de afaceri sunt exercitate de către două structuri organizatorice, și anume: Direcția Politici Antreprenoriale și Implementări Programe pentru IMM și Direcția Mediul de Afaceri.

Structura organizatorică a Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri este constituită prin preluarea structurii organizatorice a fostului minister al Economiei, Comerțului și Turismului, respectiv 369 de posturi, la care se adaugă 52 de posturi de la Ministerul Energiei.

 

Articol realizat de Elena Niculae,

Consilier juridic CNIPMMR

Post Your Thoughts