Noutati privind viitorul acord al bunurilor de mediu

Comisia Europeană a anunțat că se desfășoară un Studiu de impact asupra sustenabilității (Sustainability Impact Assessment – SIA) referitor la  viitorul Acord privind bunurile de mediu din cadrul Organizației Mondiale a Comerțului în vederea evaluării impactului economic, social și de mediu al acestuia.

Cunoscut și ca Inițiativa Bunurilor Verzi”, studiul utilizează instrumente de cercetare calitative și cantitative, unul din acestea fiind culegerea și analizarea opiniilor părților interesate asupra unor elemente cheie.

Acest studiu de impact  este o inițiativă a Comisiei Europene având ca scop analizarea influenței liberalizării comerțului cu bunuri și servicii de mediu și obținerea  punctelor de vedere ale societății civile asupra acestui subiect. Studiul impact este realizat de DEVELOPMENT Solutions cu finanțare de la Direcția Generală de Comerț a Comisiei Europene.

Sursa: internet

Sursa: internet

Având în vedere că mediul de afaceri și consumatorii sunt principalii beneficiari ai acestui Acord, compania angajată de DG Trade pentru a realiza studiul menționat a pus la punct și o pagină de internet (www.egatradesia.com) care conține ultimele noutăți în domeniu, dar și un chestionar pe care sunt invitați să îl completeze toți cei interesați de acest subiect. Chestionarul poate fi accesat la umătoarea adresă de internet: http://www.egatradesia.com/Stakeholder-Questionnaire

În același context, firma care realizează studiul organizează și două ateliere de lucru în Asia de Sud-Est (Kuala Lumpur, Malaezia în data de 15 septembrie) și în America Latină (Mexico City, Mexic în data de 25 septembrie).

Rezultatele acestor ateliere vor fi prezentate în raportul final al SIA ce va fi publicat în luna decembrie a acestui an.

Informații privind participarea la evenimentele menționate pot fi obținute de la Emily Hemmings, manager de proiect (emily.hemmings@development-solutions.eu).

Sursa: Ministerul Economiei, Consiliul de Export.

Post Your Thoughts