Un nou patronat sub aripa CNIPMMR

Vineri, 26 iunie 2015, în cadrul Facultății de Inginerie Brăila, a avut loc evenimentul de lansare oficială a Patronatului Oamenilor de Afaceri Brăila (POAB).

În cadrul evenimentului au fost prezenţi Dl. Prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu, preşedinte CNIPMMR, Dl. Florin Jianu, Preşedinte PTIR, reprezentanţi ai administraţiei locale, secretari de stat şi parlamentari printre care amintim: Dl. Ion Rotaru, Secretar în Senatul României, Dl. Marian Dragomir, membru al Camerei Deputaţilor, Dl. Ciprian Ardelean consilier, Dl. Emilian Dumitriu, Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Brăila.

Patronatului Oamenilor de Afaceri BrăilaPreşedintele Patronatului Oamenilor de Afaceri din Brăila, Vasilică Priceputu, a precizat că  acest patronat “s-a născut ca o nevoie de a umple un gol şi de a pune oraşul Brăila pe harta organizaţiilor patronale din România”. Prin înfiinţarea acestui patronat, domnia sa îşi propune “să construiască, să aibe producţie şi să plătească taxe şi impozite statului român”. În plus, acesta a adăugat că doreşte “să facă profit pentru că acesta este scopul oricărei entităţi economice” şi cu speranța că “în viitor statul va deveni un partener real şi credibil pentru IMM-uri”.

Patronatul îşi propune să construiască principii, idei, să crească rata de angajare şi nivelul de trai din oraşul Brăila.

Cu această ocazie, a fost semnat protocolul de aderare al Patronatului Oamenilor de Afaceri din Brăila la Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii alături de protocolul de colaborare cu Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România.

Patronatului Oamenilor de Afaceri BrăilaÎn cadrul evenimentului, preşedintele CNIPMMR, Dl. Prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu, a asigurat noul patronat de la Brăila de întreaga sa susţinere precizând că înfiinţarea acestuia va contribui la redarea strălucirii de odinioară a oraşului Brăila.

Dl. Florin Jianu, presedinte PTIR, l-a felicitat pe Dl. Vasilică Priceputu pentru iniţiativa sa, militând pentru prezenţa persoanelor tinere în toate domeniile vieţii economice şi politicile, subliniind că POAB este o organizaţie condusă de tineri. Domnia sa a urat mult succes şi bun venit în familia CNIPMMR.

„Noul partener al PTIR, Patronatul Oamenilor de Afaceri Braila, ar putea reprezenta o noua etapa la nivelul mediului patronal, alaturandu-se unei echipe cu activitate evidentiata mai ales prin implicarea in elaborarea Legii IMM-urilor si a Noului Cod Fiscal. Aceasta ultima initiativa mentioneaza o impozitare aferenta microintreprinderilor de 1% pentru debutanti si de 3% pentru cei care nu se afla la prima afacere. Urmatorul pas, la care reprezentantii oamenilor de afaceri din Braila vor contribui, este acela de a impune o serie de reglementari administrative. Va doresc mult succes in activitatea patronala si va asigur de tot sprijinul organizatiei pe care o reprezint.” (Florin Jianu, presedinte PTIR)

Patronatului Oamenilor de Afaceri Brăila

Mesajele din partea reprezentanţilor politici şi locali au fost de asemenea, unele de disponibilitate de colaborare şi suport, subliniind faptul că patronatele sunt oglinda modului în care funcţionează o economie.

Post Your Thoughts