Lobby legislatie IMM
05/06/2015Pozitia CNIPMMR privind proiectele din cadrul Comisiei de privatizare
17/06/2015Update 17 iunie 2015
Scrisoare de multumire din partea Camerelor Meşteşugarilor şi Artizanilor din Franţa
Domnule Preşedinte
Ca urmare a incheierii vizitei mele la Bucureşti, doresc să vă transmit mulţumirile mele călduroase pentru primirea făcută şi pentru oportunitatea, pe care mi le-aţi oferit în ceea ce priveşte descoperirea unei noi regiuni a Europei.
Acest eveniment a reprezentat o ocazie formidabilă de a întări schimburile şi cooperarea dintre organizaţiile care reprezintă întreprinderile mici şi mijlocii în Europa, principiu de care eu, aşa cum ştiţi, sunt foarte ataşat şi, de o mare importanţă în actuala perioadă.
Întâlnirea cu autorităţile române mi-a confirmat, încă odată, importanţa intensificării colaborării, în vederea construirii unei sinergii comune cu privire la recunoaşterea importanţei întreprinderilor mici şi mijlocii, atât la nivel European, cât şi în ţările noastre de origine.
Vă reiterez, domnule preşedinte mulţumirile mele şi vă rog să primiţi expresia întregii mele consideraţii.
Francois MOUTOT,
Director General
Camerele Meşteşugarilor şi Artizanilor din Franţa
Atasament media: Scrisoare din partea Camerelor Mestesugarilor si Artizanilor din Franta
Update 16 iunie 2015
Scrisoare de multumire UEAPME
Dragă domnule profesor, Draga prietene,
Aș dori să vă mulțumesc, de asemenea, în numele președintelui Almgren, pentru organizarea perfectă a reuniunii Consiliul nostrum de săptămâna trecută, cât și pentru tot sprijinul oferit UEAPME în relațiile sale cu guvernul român cât şi pentru întâlnirea noastră de pe data de 10 luna iunie.
Evenimentele din Bucuresti nu au fost doar un exemplu clar de excelenta cooperare existentă între CNIPMMR și UEAPME, ci a creat, de asemenea, un mediu de cooperare între toți participanții care au contribuit la un climat mai constructiv și relaxat pentru discuțiile noastre.
O mulţumire specială se adresează tuturor membrilor personalului implicat în pregătirea celor două zile. Ei au fost de un real sprijin și foarte cooperareanţi.
Peter Faross,
Secretar General UEAPME
Atasament media: Thanking letter CNIPMMR 06 15
Publicat în data de: 13 iunie 2015
În data de 9.06.2015 a avut loc la sediul Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din Romînia, şedinţa bordului UEAPME (Asociaţia Europeana a Artizanatului şi a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii). Şedinţa a fost condusă de dl. Prof.univ. Ovidiu Nicolescu, preşedinte al CNIPMMR şi vicepreşedinte UEAPME, Dna. Gunilla Almgren, preşedinte UEAPME şi Dl. Peter Faross, secretar general UEAPME.
Miercuri, 10.06.2015, delegaţia a organizat ședinta Consiliului de Administrație și Adunării Generale la Palatul Parlamentului, la care au participat ca invitaţispeciali premierul României Dl. Victor Ponta, Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Dl. Dominic Andrei Gerea şi Secretarul de stat al Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Dna. Anca Laura Ionescu.
Delegaţia a cuprins aproximativ 40 de reprezentanţi ai organizaţiilor patronale europene ce aparţin Italiei, Franţei, Sudiei, Poloniei, Austriei, Belgiei, Greciei, Finlalndei şi Suediei, printre care putem aminti: Dna. Gunilla Almgren, preşedinte, Dl. Peter Faross, secretar general, Mr. Günther Mårder, noul Secretar General al membrului suedez Företagarna.
În cadrul şedinţei de la Palatul Parlamentului, premierul României Dl. Victor Ponta a menţionat, printre altele, faptul că pentru prima dată de la aderarea României în Uniunea Europeană, aceasta a înregistrat o creştere economică de 4.3%. O mare parte a acestei creşteri sustenabile se datorează IMM-urilor şi investitorilor români şi europeni care au avut încredere în economia României şi au investit în dezvoltarea mediului de afaceri, prin crearea de locuri de muncă şi prin contribuţia adusă la bugetul de stat, prin plata taxelor şi impozitelor. În plus, acesta a precizat că, Guvernul a reusit să adopte măsuri importante atât pentru IMM-uri cât şi pentru mediul de afaceri
Pe ordinea de zi a celor două şedinţe s-au aflat mai multe subiecte, cele mai importante fiind:
- Prezentarea raportului trimestrial privind activitatea UEAPME ,
- Dialogul social la nivel european: un nou program de lucru şi consolidarea capacităţii organizaţionale,
- Prezentarea situaţiei financiare pentru anul 2014, a bugetului pe 2015 şi a draftului bugetului anual pentru 2016,
- Prezentarea Academiei IMM Avignon şi a cadrului de colaborare cu UEAPME,
- Discuţii cu privire la adoptarea punctului de vedere al UEAPME privind propunerea de directive referitoare la societatile comerciale cu raspundere limitată cu asociat unic,
- Reînnoirea/ confirmarea membrilor Consiliului de Administraţie.
Printre subiectele de interes care au generat dezbateri s-au numărat:
- Bankingul local
- Piaţa internă a Uniunii Europene
- Întărirea identităţii IMM-urilor
- Problemele investiţiilor Planului Juncker
- Noua varianta de Small Business Act la nivelul Uniunii Europene în anul 2016, care să cuprindă un ansamblu de masuri de natură să relanseze dezvoltarea sectorială a IMM-urilor din UE. Aceste măsuri vor fi structurate pe 2 dimensiuni: la nivel UE şi la nivel naţional.
Din partea CNIPMMR au participat Dl. Ovidiu Nicolescu, vicepreşedinte UEAPME care a avut 2 intervenţii, Dl. Liviu Rogojinaru vicepreşedinte CNIPMMR şi Dl. Florin Jianu, preşedinte PTIR care a avut 3 intervenţii.