Tehnicile LEAN aplicate cu succes în peste 150 de companii din România!

90% din companiile din Forbes Top 100 folosesc cu succes metodologia LEAN. Aceste tehnici s-au impus în ultimii ani având ca rezultat maximizarea şanselor de succes ale noilor produse lansate pe piaţă, implicarea mai puternică a angajaţilor în firmă, optimizarea lucrului în echipe şi stimularea profesională a angajaţilor.
Companiile care aplică aceste metode constată îmbunătăţirea ratei de succes a proiectelor de dezvoltare, implementare şi îmbunătăţire a produselor şi serviciilor cu 15%, reducerea duratei şi costurilor de planificare/dezvoltare produse cu 20% şi reducerea procentului de produse neconforme cu 20%. Tehnicile pot reduce numărul de incidente legate de calitatea şi fiabilitatea produselor sau proiectelor şi pot accelera proiectarea şi lansarea pe piaţă a produselor şi serviciilor noi, ajutând la creşterea competitivităţii serviciilor şi stimularea profesională a angajaţiilor.

Cu sprijinul Uniunii Europene şi a Guvernului României, echipa noastră de consultanţi şi traineri au oferit celor 918 persoane înscrise la sesiunile de training din cadrul programul PERFORM- Performanţă managerială în IMM-uri” o abordare educativă personalizată, exemple de bune practici, poveşti de succes, studii de caz cu o analiză la nivelul companiei, simulări şi jocuri de echipă. Am oferit astfel acces gratuit la programe, care în mod obişnuit au un cost de cca. 1000 EURO/angajat.

Au finalizat cursurile oferite gratuit prin programul PERFOM 1533 de angajaţi din companii de referinţă din industria română.

Printre firmele participante se numără companii relevante din ţară precum: CONTINENTAL, TOTALGAZ INDUSTRIE, ZEELANDIA, CERAMICA, CERSANIT ROMANIA, IG WATTEEUW ROMANIA, CNUD EFCO ROMANIA, OMCO, GRUPUL DE FIRME CONEX, COSELI, ARTSANA ROMANIA, TRANSCARPATICA, AUTONOVA, ANVIS, PLASTOR, JRL EDITION, TITAN ECHIPAMENTE NUCLEARE, ROMBAT, YAZAKI, APULUM, SINTEROM, HUF, ALEXANDRION, FARMEC, SINTEROM, şi multe altele.
Cu o investiţie de 11,2 milioane de lei în dezvoltarea competenţelor şi cunoştinţelor managerilor şi angajaţilor din industria românească, PERFORM s-a implementat în regiunile de Nord-Est, Nord-Vest, Centru, Sud, Vest şi Bucureşti-Ilfov. Durata proiectului: 3 ani (1 ianuarie 2011- 31.12.2013).

Poveşti de succes:
 CONTINENTAL AUTOMOTIVE ROMÂNIA SRL Iaşi
“Trainingul de Dezvoltare produs mi s-a părut interesant prin noţiunile care le-a acoperit, prin îmbinarea părţilor de Soft Skills, dar şi a părţilor teoretice. Fiecare capitol prezentat a fost însoţit de exemple sugestive din industrie, experienţa Sandei în diferite organizaţii fiind evidentă. Cel mai mult mi-au plăcut jocurile de rol, discuţiile între participanţii care veneau din industrii diferite, cu experienţe diferite în ceea ce înseamnă dezvoltarea produsului, dar şi atmosfera de lucru creată pe parcursul trainingului.”
Oana-Elena FEIDI Team Leader Body & Security – Quality Management CONTINENTAL AUTOMOTIVE ROMÂNIA SRL Iaşi

 AKA AUTOMOTIV S.R.L
“Participarea în cadrul proiectului PERFORM „Performanţa managerială în IMM-uri” a fost o experienţă nouă şi interesantă în acelaşi timp despre care pot spune că a adăugat valoare / mi-a adus numai “plusuri”, profesional vorbind.
Acest curs a fost într-adevăr destul de complex şi voluminos în informaţii pentru o perioadă scurtă de timp însă foarte benefic companiei noastre. Dacă până acum, îmi erau neclare anumite noţiuni ca de exemplu: proces capabil, proces stabil, FMEA, etc, în momentul de faţă pot face aceste diferenţe.”
Pilot Proiect- Maria-Daniela IORDĂCHESCU

Acest program a fost co-finanţat de către Uniuniea Europeană şi Guvernul României ca proiect strategic de dezvoltare a resurselor umane în industria prelucrătoare din România. Consorţiul de proiect dispune de o bogată experienţă multidisciplinară în domeniul consultanţei, formării profesionale, şi a proiectelor europene. Din peste 20 de proiecte cu finanţare europeneană avem poveşti de succes în domeniul LEAN Manufacturing, Kaizen, dezvoltare de produs şi inovare.

http://www.performanta.eu/

 

Post Your Thoughts