Conferinţa internaţională privind IMM-urile – creşterea rolului femeilor prin întreprenoriat: oportunităţi, probleme şi abordari

conferinta-internationala-privind-imm-urile---cresterea-rolului-femeilor-prin-intreprenoriat-oportunitati-probleme-si-abordari-5821Dezvoltarea spiritului întreprenorial feminin este un instrument cheie pentru creşterea rolului economic al femeilor din întreaga lume. Promovarea femeilor întreprinzător ca parte a programelor de dezvoltare a IMM-urilor a devenit o strategie politică importantă în multe ţări, atât dezvoltate cât şi în curs de dezvoltare. Deşi femeile reprezintă majoritatea din totalul populaţiei, lumea întreprenorială este încă dominată de bărbaţi. Activităţile întreprenoriale transformă viaţa femeilor. Acest lucru ajută la generarea de locuri de muncă şi la crearea bogăţiei.

În acest context, Asociaţia Mondială a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (WASME) organizează în perioada 25-29 iulie 2012, la Accra în Ghana, cea de-a 18-a ediţie a Conferinţei Internaţionale privind IMM-urile. În cadrul evenimentului se va discuta despre oportunităţi, probleme şi abordări implicate în emanciparea femeilor prin intermediul spiritului întreprenorial.

Conferinţa este o platformă excelentă pentru a împărtăşi cunoştinţele şi experienţa cu reprezentanţi din diferite ţări privind aspecte legate de emanciparea femeilor prin intermediul IMM-urilor şi de dezvoltare a întreprenoriatului feminin. În plus, evenimentul oferă o platformă adecvată pentru a prezenta produsele şi serviciile în expoziţiile organizate în paralel cu conferinţa.

Obiectivul principal al acestei conferinţe este acela de a creşte gradul de conştientizare şi de a îmbunătăţi înţelegerea oportunităţilor, problemelor şi abordărileor legate de emanciparea femeilor având ca rezultat îndreptarea atenţiei spre resursele necesare pentru susţinerea femeilor întreprinzător.

Obiectivele fundamentale ale acestei conferinţe vor fi:

  • Promovarea spiritului întreprenorial în rândul femeilor;
  • Diseminarea know-howului tehnic;
  • Oferirea de oportunităţi pentru construirea de legături;
  • Facilitarea de oportunităţi comune pentru emanciparea economică, creşterea producţiei, crearea de locuri de muncă şi reducerea sărăciei;
  • Discuţii despre egalitatea de şanse şi despre constrângerile specifice cu care se confruntă femeile întreprinzător;
  • Identificarea rolului diferiţilor intermediari cum ar fi asociaţiile şi ONG-urile, instituţiile de micro-finanţare în consolidarea spiritului întreprenorial în rândul femeilor;
  • Propunerea de măsuri de îmbunătăţire a accesului femeilor întreprinzător la finanţare prin intermediul unui program cuprinzător;
  • Realizarea unui schimb de bune practici în promovarea spiritului întreprenorial feminin;
  • Discutarea acţiunilor şi a planului de măsuri de promovare a întreprenoriatului feminin în diferite ţări
  • Sporirea capacităţii femeii întreprinzător pentru creşterea competitivităţii, capacităţii de absorbţie a tehnologiei şi controlului asupra gestionării activelor.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România va fi reprezentat de dl. preşedinte, prof.univ.dr. Ovidiu Nicolescu, vicepreşedinte WASME, de dl. vicepreşedinte Liviu Rogojinaru şi de dl. vicepreşedinte Neculai Viţelaru.

Detalii cu privire la aceasta conferinţă şi formularul de înregistrare sunt disponibile la http://www.wasmeicsme2012.org/about.html.

Post Your Thoughts