AVATAR – Constanța
05/09/2014PRO F.A.M. – invitație Brașov, 24 septembrie 2014
10/09/2014Conferință națională de diseminare: CSR for ALL – Responsabilitate Socială pentru TOȚI!
| București, 19 septembrie 2014, Hotel Intercontinental
In Romania conceptul de responsabilitate socială a companiei s-a nascut in anul 1990 când multe ONG-uri (in special cu obiective comerciale de scop umanitar) au fost fondate cu asistenta institutiilor internationale publice sau private.
Sectorul privat, responsabil de aplicarea practicilor a inceput sa fie mai puternic si activ in acest domeniu dupa integrarea in Uniunea Europeana. Aplicarea practicilor a fost condusa în principal de implicarea companiilor multinationale care si-au transferat practicile si cultura organizatorica de la nivel central la nivel local şi, mai târziu, alimentata de asemenea si de posibilitatea de a accesa fonduri europene.
Care este rolul responsabilitatii sociale şi cat de importanta este implementarea acestui concept în intreprinderi? Cum puteti implementa un proiect social? Acestea sunt temele principale ale conferinței „Responsabilitate Socială pentru TOTI!”, organizat de CNIPMMR – Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania in parteneriat cu TISK – Confederatia Asociatiilor Patronale din Turcia.
INVITAȚIE
Evenimentul va avea loc vineri, 19 septembrie 2014, la hotel Intercontinental, Sala Rapsodia, Bulevardul Nicolae Balcescu nr.4.
Va rugam sa ne trimiteti confirmarea dumneavoastra privind participarea la eveniment pana joi, 18 septembrie, ora 14.00. Persoana responsabila cu organizarea acestui eveniment este dna Gabriela Ciuciula si poate fi contactata la adresa de email: gabriela.ciuciula@smeprojects.ro sau la numerele de telefon: 031.860.04.98 (interior 107) sau 0758.09. 96. 66.
Evenimentul este organizat in cadrul proiectului proiectului CSR for ALL, finantat de Comisia Europeana in cadrul programului de pre-aderare IPA.
Scopul proiectului:
- Obiectivul general este sã contribuie la dinamizarea organizațiilor societãții civile care au capacitate de a influența procesele decizionale și politice și care participã activ la dezbateri publice privind democrația, drepturile omului, incluziunea socialã și statul de drept.
Obiectivele specifice sunt:
- Sã creascã gradul de conștientizare și sã întãreascã capacitatea rețelelor de organizații patronale din regiunea Balcanilor cu scopul de a îmbunãtãți participarea lor la dialogul social (precum și influența lor asupra procesului de reformare a sectorului public) la nivel național și internațional
- Sã creascã gradul de conștientizare și sã întãreascã capacitatea rețelelor de organizații patronale din regiune în vederea ghidãrii întreprinderilor spre efecte pozitive asupra societãții și spre integrarea obiectivelor sociale, de mediu, a drepturilor omului și preocupãrilor pentru consumatori în activitãțile lor profesionale și în strategia de business.
Grupuri tinta:
- Grupul țintã al proiectului este reprezentat de patroni, angajați, întreprinderi (IMM-uri și companii mari), organizații patronale, sindicate, instituții guvernamentale, instituții UE, alte ONG-uri interesate, universitãți, rețele regionale și internaționale, grupuri de protecție a mediului, activiști sociali, jurnaliști și societatea civilã.
Activități:
- Analiza situației actuale în țãrile partenere
- Crearea și implementarea pachetului de sprijin pentru întãrirea capacitãții organizațiilor patronale privind RSC
- Consolidarea capacitãții organizațiilor patronale în domeniul RSC
- Activitãți de diseminare
Rezultatele estimate sunt:
- Pachetul de sprijin pentru întãrirea capacitãții organizațiilor patronale privind RSC. Acesta are în vedere susținerea întreprinderilor, influențarea procesului de luare a deciziilor și dezvoltarea unor programe strategice comune;
- Consolidarea capacitãții organizațiilor patronale în domeniul RSC în scopul de a efectua consultãri în timp util cu alte pãrți interesate, inclusiv organisme guvernamentale și rețele internaționale;
- Criterii de selecție pentru cele mai bune practici identificate în domeniul RSC și aplicate la nivel local, în conformitate cu cele mai recente evoluții ale UE, în scopul de a promova rezultate durabile și inițiative inovatoare;
- Creșterea gradului de conștientizare a întreprinderilor și a altor pãrți interesare în diverse arii tematice ale RSC prin dezvoltarea de strategii ale organizațiilor patronale și acțiuni cu vizibilitate și de diseminare.
Citește mai multe despre proiect:
Pentru mai multe informații ne puteți contacta:
- CNIPMMR – Departament Proiecte – str. Dr. Lister nr. 51, sector 5
- Telefon: 031 86 00 497; 031 86 00 498
- E-mail: secretariat@smeprojects.ro