Institutul sanului, partener CNIPMMR
17/10/2019Fan Courier, partenerul de incredere al CNIPMMR
23/10/2019Linia de credit este unul dintre cele mai flexibile produse de creditare pentru companii și cu siguranță ar trebui să fie usor de accesat pentru orice antreprenor care deține o afacere.
Atunci când doriți să gestionați eficient cheltuielile generate de activitatea curentă a firmei dumneavoastră, o soluție optimă ar putea fi Linia de credit pentru IMM de la CEC Bank în lei, euro sau usd.
Puteți beneficia acum de campania promoționala ce se deruleaza pâna la data de 31 decembrie 2019, în cadrul căreia puteți obține finanțarea de la CEC Bank, pe o durată de creditare extinsă, de până la 60 luni, cu posibilitatea de prelungire.
Avantajele utilizării liniei de credit pentru activitatea curentă sunt în special legate de îmbunătățirea lichidității societății, facilitând astfel relația cu frunizorii. În același timp, o finanțare sub formă de linie de credit pentru activitatea curentă acopera diferențele de necesar financiar dintre momentul încasărilor și cel al plăților.
Pentru a nu dezechilibra structura bilanțului firmei, este important totuși să țineți cont de cateva aspecte importante: utilizarea corectă a liniei de credit, aceasta fiind destinată strict plăților curente și acoperirii deficitului temporar de finanțare, precum și stabilirea corectă și realistă a valorii necesarului de finanțare al societății pe termen scurt.
Linia de credit de la CEC Bank este destinată nevoilor curente de capital de lucru dar și refinanțării unor linii de credit contractate la alte instituții financiare.
Pe lânga avantajele Liniei de credit de la CEC Bank, precum: modalitățile de rambursare și garanțiile flexibile, posibilitatea de rambursare permanentă, pe toată perioada de valabilitate a liniei de credit, vizualizarea situației financiare și a operațiunilor pe contul curent sau card, prin utilizarea serviciilor de Internet Banking și Mobile Banking, puteți profita în cadrul campaniei actuale și de o durata de creditare avantajoasă extinsă, de pâna la 60 de luni, cu posibilitatea prelungirii liniei de credit pe noi perioade similare.
Pentru a accesa Linia de credit pentru IMM-uri, trebuie să țiineți cont de calitatea unor indicatori ai societății ce sunt analizați de bancă la momentul solicitării, respectiv: solvabilitatea, gradul de îndatorare al firmei, istoricul de plată, atat în relația cu banca la care soliciți creditul, cat și cu alte bănci, furnizori sau chiar statul. Astfel, pentru a beneficia de o linie de credit, este necesar ca societatea să nu aiba un istoric negativ de plată conform CRC (Centrala Riscului de Credit), CIP (Centrala Incidentelor de Plăți) și nici asociații, administratorii și reprezentanții legali nu trebuie să inregistreze datorii la bugetul de stat sau ale asigurărilor sociale.
Pentru a-ți face o idee asupra valorii maxime a liniei de credit pe care o puteți contracta de la bancă, trebuie să știți că aceasta va fi corelată cu necesarul de capital de lucru al firmei, cu ciclul financiar al acesteia și cu capacitatea sa de rambursare. Totodată, condiția băncii este ca valoarea liniei de credit să nu depășească 30% din cifra de afaceri pe ultimele 12 luni analizate, în cazul în care ai și alte linii de credit deja angajate. Altfel, valoarea maximă a liniei de credit poate ajunge până la 50% din cifra de afaceri pe ultimele 12 luni analizate, iar dacă ești Start-Up, până la 15%.
Documentele necesare obținerii unei linii de credit și alte informații interesante și utile le puteți regăsi pe site-ul www.cec.ro, iar dacă aveți nevoie de consultanță specializată te așteptăm în oricare unitate a băncii din toată țara.