CNIPMMR si AMR lanseaza “Capitala antreprenoriatului romanesc 2019”

Consiliul IMM-urilor din România  (CNIPMMR) în parteneriat cu Asociația Municipiilor din România (AMR) și cu sprijinul Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), US Embassy și Banca Transilvania (BT),  lansează astăzi, 2 iulie, competiția “Capitala antreprenoriatului românesc 2019”.

Inițiativa vizează o competiție între municipiile din România care au o viziune antreprenorială de excepție, indiferent de dimensiunea și prosperitatea acestora, municipiul care va dispune de planul de acțiune cel mai performant și orientat spre viitor fiind distins cu titlul de “Capitala antreprenoriatului românesc 2019”, pentru 1 an.

În analiza dosarelor de candidatură se va lua în calcul atât situația mediului antreprenorial din prezent, cât și propunerile viitoare de îmbunătățire a mediului de afaceri local, punându-se accent pe o serie de criterii precum: infrastructura de business, existența unor programe de susținere a antreprenoriatului, nivelul atragerii de companii valoroase în municipii, existența unor scheme locale de ajutor de minimis pentru antreprenori sau numărul de branduri românești existente în municipiu.

Lansăm astăzi un concept care să susțină mediul antreprenorial local. Ne propunem să alegem CAPITALA ANTREPRENORIATULUI, iar pentru acest lucru o sa vizăm 2 aspecte: ce se află în prezent, cum susțin municipiile antreprenoriatul, branduri, incubatoare, etc., dar și ceea ce își propun să facă, astfel încât să dăm valoare adăugată antreprenoriatului local. Cum sprijinim capitala selectată? Prin organizarea de evenimente dedicate mediului de afaceri, realizarea unor întâlniri de promovare a spiritului antreprenorial între studenți și antreprenori cunoscuți din România, programe de mentoring în rândul elevilor și studenților sau oferirea de know-how de către antreprenori de succes. Experiența demonstrează că doar împreună, mediul public și mediul privat, reușim să conturăm un mediu de afaceri sustenabil., Florin Jianu, președinte CNIPMMR.

Ca și autorități locale, trebuie să acordăm o atenție sporită acțiunilor de stimulare a antreprenoriatului și a înființării de IMM-uri, iar rolul autorităților locale în sprijinirea mediului de afaceri și în dezvoltarea parteneriatului public – privat trebuie să devină unul complex. Sunt convins că programul „Capitala Antreprenoriatului Românesc” va contribui la intensificarea schimbului de bune practici şi multiplicarea modelelor de afaceri la nivel local, precum şi la punerea în valoare a abilităţilor manageriale şi antreprenoriale existente în municipii.” a menționat Robert Negoiță, președintele AMR.

Mai multe informații cu privire la inițiativă, metodologie sau modalitățile de depunere a scrisorilor de intenție și a dosarelor de candidatură găsiți accesând: www.cnipmmr.ro secțiunea “Capitala antreprenoriatului romanesc”.

Post Your Thoughts