INVEST IN ROMANIA!

 cnipmmr                     în parteneriat cu                    mec

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România creează un nou eveniment corporate, ajungând astfel, la 5 evenimente anuale dedicate mediului de afaceri din România.

Programul ”Invest in Romania” este inițiat în parteneriat cu Departamentul pentru Promovarea Investitiilor si Comertului din cadrul Ministerului Economiei Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

INVEST IN ROMANIA este un program de promovare a oportunităţilor de investiţii la nivel regional și de  stimulare a atragerii de noi investiţii prin organizarea unei serii de evenimente specifice, vizând dezvoltarea  mediului de afaceri la nivel național și stabilirea de parteneriate transnaționale. Astfel, sunt vizate domenii, precum: energie, resurse minerale, turism, agricultură, industrie şi infrastructură.

map-romania

Sursa: internet


Obiectivele
acestui program sunt în principal atragerea de investiții și promovarea exportului, susținerea și promovarea proiectelor prioritare stabilite la nivel județean și regional, în direcția domeniilor considerate strategice pentru investiții și ocuparea forței de muncă, fiind evident faptul că,  în acest moment, cele mai multe investiții sunt realizate în domeniul comerțului și al serviciilor; de asemenea, vizează consolidarea parteneriatului public – privat și promovarea rolului IMM-urilor în dezvoltarea investițiilor.

Domeniile avute în vedere sunt: energie, resurse minerale, turism, agricultură, industrie şi infrastructură, în acord cu prevederile Strategiei Naţionale pentru Competitivitate 2014-2020.

Primul eveniment al programului va fi organizat la Constanța, în data de 30 septembrie 2016, în colaborare cu Consiliul Județean Constanța, în incinta Pavilionului Expozițional Constanța, bdul Mamaia nr.331A, județ Constanța.    

imagine-investEvenimentul va fi organizat în fiecare din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, având la bază o serie de parteneriate  cu autorități publice și, se va derula pe parcursul unei zile de acțiuni, structurate astfel:

  • 1 sesiune de plen;
  • workshopuri tematice dedicate investițiilor și mediului de afaceri regional;
  • discuții B2B;
  • vizite de lucru în cadrul companiilor și a parcurilor industriale active din regiunea vizată.

În urma derulării celor 8 evenimente Invest in Romania organizate la nivel regional – Invest in Oltenia, Invest in Banat, Invest in Bucovina, Invest in Transilvania, Invest in Moldova, Invest in Dobrogea, Invest in Muntenia și Invest in București – estimăm următoarele rezultate:

  • 40 de proiecte de interes regional promovate în cadrul evenimentelor Invest in Romania;
  • cel puțin 1600 de antreprenori implicați în proiectul Invest in Romania, în calitate de participanți la evenimente, reprezentanți ai instituțiilor bancare, fondurilor de investiții, camerelor bilaterale, organizațiilor  oamenilor de afaceri străini, companiilor;
  • cel puțin 50 de ambasadori și atașați economici implicați în proiectul Invest in Romania;
  • minimum 100 de parteneriate stabilite între antreprenorii activi la nivel regional ca urmare a participării la evenimentele Invest in Romania;
  • minimum 16 companii și parcuri industriale active la nivel național/ internațional vizitate de către potențiali.

În cadrul acestei ediții, sunt așteptați să participe antreprenori, CEO companii, autorități publice, ambasadori și atașați economici, instituții bancare, fonduri de investiții, camere bilaterale, organizații ale oamenilor de afaceri străini, grupuri de investitori.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe dra. Iulia Sîrbu, PR, e-mail: iulia.sirbu@cnipmmr.ro, tel.: 0756.046.884.

IMG_4091

Post Your Thoughts