Evenimentul „Make in India Week”

mumbai india

Mumbai, India                                                                   Sursa: internet

În perioada 13-18 februarie 2016  se va desfăşura la Mumbai evenimentul „Make in India Week” care îşi propune promovarea campaniei lansate de primul-ministru indian pentru atragerea de investiţii străine directe şi  încurajarea transferului de tehnologie, în viziunea de a transforma India într-un centru de producţie globală.

Block the date.JPG

Această campanie care poartă denumirea „Make in India” este considerat a fi cel mai ambiţios program al guvernului indian, prin contribuţia pe care se estimează că o va avea la relansarea economică a ţării, la crearea de locuri de muncă, la încurajarea inovaţiilor tehnologice şi la dezvoltarea capabilităţilor tehnice şi umane.

Manifestarea „Make in India Week” se va concentra pe promovarea a 10 sectoare industriale şi anume:

  • Industria de apărare şi aerospaţială;
  • Industria auto şi componente auto;
  • Industria chimică şi petrochimică;
  • Industria construcţiilor de maşini;
  • Industria de procesare alimentară;
  • Materiale de construcţii şi dezvoltare infrastructură;
  • Maşini, unelte şi echipamente industriale;
  • IT şi electronice;
  • Industria farmaceutică şi industria textilă.

Evenimentul „Make in India Week” va include expoziţia principală „Make in India Center”, forumul de afaceriCNN-Asia Business Forum”, seminarul Urban Planning Seminar on re-imagining Mumbai”, panelul de dezbatereHackathon” şi „Empowerment through Design”,  expoziţia artizanală  „Exhibition on art, craft and textiles” şi activităţile culturaleMaharasthra Night” şi „Experience India”.

Evenimentul va fi organizat de către Departamentul pentru Promovarea Politicilor Industriale din cadrul Ministerului Industriilor şi Comertului din India, în parteneriat cu Ministerul indian al Afacerilor Externe şi cu sprijinul guvernului statului Maharashtra.

Dacă sunteţi interesaţi să participaţi la acest eveniment, vă rugăm să luaţi legatura cu organizatorul sau cu Ambasada României la New Delhi / BPCE (domnul secretar economic Ionuț Viziru: e-mail: ionut.viziru@dce.gov.ro, tel. +91- 11-26145403) pentru a primi sprijin în participarea la această manifestare expoziţională.

 

Sursa: Consiliul de Export

 

 

Post Your Thoughts