Comunicarea politicii europene de dezvoltare – Seminar CESE

În perioada 26­-27 noiembrie, în Luxemburg, a avut loc cel de a 9-a ediţie a “Seminarului pentru societatea civilă şi mass-media” organizat de Comitetul Economic şi Social cu sprijinul Comisiei Europene şi a preşedenţiei luxemburgheze a Consiliului Uniunii Europene, ce a avut ca temă principală “Comunicarea politicii europene de dezvoltare”. Evenimentul a adunat peste 70 de participanţi din Uniuniea Europeană ca Belgia, Luxemburg, Italia, Bulgaria, Polonia. Anul acesta, seminarul a pus accentul pe instrumentele şi strategiile de Comunicare pe care diferiţii actori (instituţii, ONG-uri, jurnalişti sau fotoreporteri) le-au folosit în vederea dezvoltării nivelului comunicării.

Un panel a fost dedicat şi ONG-urilor şi mass-media care lucrează în acest domeniu şi a vizat tehnici de comnicare în vederea creşterii implicării şi obţinerii suportului şi interesului din partea publicului.

Principalele puncte de pe agenda celor 2 zile ale seminarului au fost:

  1. Campania “Anul European de dezvoltare – creşterea gradului de conştientizare şi implicare. Este primul An European dedicat acţiunilor externe ale Uniunii şi rolului pe care îl joacă Europa în lume. Organizaţiile europene pentru dezvoltare au avut şansa de a demonstra angajamentul Europei faţă de eradicarea sărăciei la nivel global şi de a încuraja mai mulţi europeni să se implice în acţiuni de dezvoltare.
  2. Comuicarea de dezvoltare: rolul organizaţiilor societăţii civile şi a mediei, sesiune la care au fost invitaţi reprezentanţi ai mass-media, jurnalişti, fotografi şi fotoreporteri ce au subliniat importanţa acurateţei mesajelor care sunt transmise publicului şi a imaginilor care stau în spatele poveştilor de succes.
  3. Cum putem comunica eficient: obiective de dezvoltare durabilă, panel ce a prezentat campanii publicitare realizate de instituţiii şi ONG-

Din partea României a participat Dra. Sîrbu Iulia, Consilier Comunicare şi Structuri teritoriale CNIPMMR.

Post Your Thoughts