Reuniunea anuala a diplomatiei romane
02/09/2015Evolutia IMM-urilor din Regiunea de dezvoltare Sud
02/09/2015În data de 31 august 2015, în incinta hotelului Delta din staţiunea Jupiter, a avut loc conferinţa de deschidere a proiectului SIMPRACT. În cadrul conferinţei de deschidere, domnul Prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu, Preşedinte CNIPMMR şi managerul proiectului SIMPRACT, a prezentat activităţile acestui proiect.
După prezentarea domnului preşedinte, au urmat dl. Patrik Kovacs, Preşedinte JEUNE – Organizaţia Tinerilor Întreprinzători din Uniunea Europeană, dra. Ivica Duricova – membru în comitetul director al JEUNE – Organizaţia Tinerilor Întreprinzători din Slovacia şi dl. Michele Orzan – Preşedinte EuCham – Camera de Comerţ Europeană, membru în comitetul director al JEUNE, care au prezentat activităţile întreprinzătorilor străini la Şcoala de vară SIMPRACT.
Obiectivele proiectului sunt facilitarea şi îmbunătăţirea accesului pe piaţa muncii pentru 7000 studenţi prin:
- furnizarea de servicii de consiliere și orientare profesională individuale și de grup organizate în universități, în cadrul unor workshop-uri și în cadrul Școlii de Vară SIMPRACT,
- servicii de consiliere și orientare profesională în spațiul virtual – prin utilizarea de instrumente TIC și o aplicație pentru smartphone-uri.
De asemenea, programul îşi mai propune:
- Să susțină dezvoltarea spiritului intreprenorial și inovator în rândul a 2250 de studenți, prin organizarea și implementarea de activități de tip întreprindere simulată,
- Să îmbunătățească inserția pe piața muncii a studenților prin intermediul stagiilor de practică în firme reale pentru 500 de studenți.
Principalele activităţi:
FURNIZAREA DE SERVICII DE CONSILIERE ȘI ORIENTARE PROFESIONALĂ PERSONALIZATE PENTRU STUDENȚI
În cadrul activităţii vor fi elaborate şi furnizate instrumente şi servicii de consiliere și orientare profesională, precum și prin module online (care vor fi integrate pe site-ul proiectului) și pe aplicații smartphone.
ACTIVITĂȚI DE TIP ÎNTREPRINDERE SIMULATĂ
În cadrul cărora se vor înființa 25 de întreprinderi simulate, prin intermediul centrelor teritoriale din universitățile partenere.
2250 de studenți vor realiza stagii de practică în întreprinderile simulate și vor avea ocazia de a participa la târguri naționale ale întreprinderilor simulate organizate în cadrul proiectului. În cadrul târgurilor, vor fi premiate cele mai performante întreprinderi simulate. De asemenea, premianţii vor participa la târguri europene dedicate acestui tip de întreprinderi.
STAGII DE PRACTICĂ PENTRU 500 DE STUDENȚI
Activitatea va include încheierea de convenții-cadru cu firmele în care se vor derula stagiile de practică precum şi elaborarea materialelor suport și desfășurarea propriu-zisă a stagiilor de practică în întreprinderi reale.
Pentru mai multe detalii despre acest proiect, vă rugam să accesaţi site-ul proiectului SIMPRACT.