Conferință regională
| Cluj Napoca, 13 februarie 2015, Royal Classic Hotel
Vineri, 13 februarie 2015, a avut loc la Cluj-Napoca conferința regională din cadrul proiectului „Rețeaua Națională a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin – MENTORNET 2”. Evenimentul a fost organizat de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism (DIMMMAT), Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor EUROPROJECT și Asociația Centrul de Dezvoltare SMART.
„Promovarea exemplelor de bune practici contribuie decisiv la încurajarea dezvoltării mediului antreprenorial. Asigurarea continuității stă la baza succesului unei idei. Doamnele implicate în acest proiect și-au început activitatea în urmă cu 5 ani, contribuind prin voluntariat în fiecare zi la construirea unei societăți echilibrate”, a declarat domnul Florin JIANU.
„După 30 de ani de activitate, vă pot spune cu siguranță că la baza unei cariere de succes stau grija pentru detalii, cea pentru oameni, disciplina și organizarea”, a declarat doamna Aurelia CRISTEA.
„Femeile au un cuvânt important de spus în societate, iar poveștile lor de succes pot influența decisiv cariere și destine”, a menționat doamna Denisa SAMEK, Responsabil PR şi comunicare, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR)
„Toate femeile au puterea de a gestiona orice eșec, iar succesul îți încununează activitatea numai atunci când lupți pentru el. Apreciați-vă mai mult!” (Liliana AGHEORGHICESEI, mentor)
„De-a lungul celor 25 de ani de activitate vă pot spune că esența este perseverența și menținerea standardului calității.” (Victoria BURTON, mentor)
„O carieră de succes se contruiește pe obiective SMART, pe eforturi susținute. Iar armonia va fi cu adevărat atinsă numai dacă viața personală nu este ignorată.” (Elena COANDĂ, mentor)
„Nu stagnați în afacerea pe care o construiți! Nu vă plafonați! Gândiți în perspectivă!” (Doina DRETCAN, mentor)
„Asigurați-vă echilibrul interior! Calitatea de om este calitatea de bază, iar energia din interior este determinată de lucrul bine făcut. Păstrați-vă principiile!” (Maria GRAPINI, mentor)
„Identificați nevoia existentă pe piață! Nu plecați de la bani. Aceștia vor exista mereu pe piață. Aveți răbdare în a construi! Fiți cele mai bune în ceea ce faceți!” (Mihaela RUS, mentor)
„Pentru a fi fericit și a construi o afacere de succes trebuie să ai o memorie scurtă și o voință de fier. Luptați ca un bărbat și câștigați ca o femeie!” (Elena TIUCA, mentor)
Evenimentul a avut drept scop promovarea incluziunii sociale a femeilor și creșterea reprezentativității acestora în mediul de afaceri, precum și a modalităților de înscriere și participare în cadrul proiectului.
Alături de echipa Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România reprezentată prin domnul Florin JIANU și doamna Denisa SAMEK – responsabil PR și comunicare, la eveniment au luat cuvântul și mentorele Rețelei Naționale a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin: Liliana AGHEORGHICESEI, Victoria BURTON, Elena COANDĂ, Doina DRETCAN, Maria GRAPINI, Mihaela RUS și Elena TIUCA.
În cadrul proiectului, vor fi organizate la Cluj-Napoca cursuri de formare profesională –inspector resurse umane și operator introducere date, dar și de competențe antreprenoriale începând cu luna februarie 2015. Înscrierile se pot face la sediul OTIMMC Cluj sau prin intermediul adresei de e-mail office@ptir.ro, până la 20 februarie 2015.
Obiectivul general al proiectului vizează diminuarea inegalitaților de gen existente în societatea românească prin încurajarea participării pe piața forței de muncă și prin dezvoltarea spiritului antreprenorial al femeilor din cele 8 regiuni de dezvoltare ale țării.
Activitățile proiectului contribuie la reducerea dezechilibrelor de gen pe piața muncii, la dezvoltarea spiritului antreprenorial al femeilor și la diminuarea stereotipurilor de gen. Principalele activități din cadrul proiectului sunt: