PRO F.A.M. – București


Seminar de informare: Campanie de promovare a poveştilor de succes ale femeilor de afaceri din regiunea Centru
| București, 29 septembrie 2014, Hotel Rin Central

PROFAMPRO F.A.M. – Reintegrarea pe piața muncii a mamelor copiilor cu dizabilități din regiunile București Ilfov, Centru și Sud-Est prin dezvoltarea sistemului de competențe și aptitudini antreprenoriale si prin obținerea de noi calificări solicitate pe piața muncii


pro fam bucuresti 1Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a organizat, in data de 29 septembrie 2014, la hotelul Rin Central din Bucureşti o Campanie de promovare a poveştilor de succes ale femeilor de afaceri din regiunea Bucuresti Ilfov în cadrul proiectului proiectul PRO F.A.M.- Reintegrarea pe piaţa muncii a mamelor copiilor cu dizabilităţi din regiunile București Ilfov, Centru și Sud-Est prin dezvoltarea sistemului de competențe și aptitudini antreprenoriale si prin obținerea de noi calificări solicitate pe piața muncii, avand ca partener naţional – Asociaţia Prietenii Monicăi.

În deschiderea evenimentului, Dl. Ştefan Cristian Săndulache – Director Executiv al Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti a subliniat importanţa proiectului PRO F.A.M. pentru beneficiarele grupului ţinta: „Sunt foarte importanţi, pentru dumneavoastră şi pentru viitorul copiilor dvs., paşii pe care îi veţi urma. Acest proiect oferă încrederea ca veţi avea, la finalitatea proiectului, o şansă nouă pentru dumneavostră şi copilul dumneavoastră, o şansă de a deveni o mamă de succes”.pro fam bucuresti 2

Andreea Constandache, Expert cheie CNIPMMR, a realizat o prezentare generala a proiectului, cu precizarile că proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007 – 2013, se va încheia în luna octombrie 2015 și este implementat de CNIPMMR, lider de proiect, în parteneriat cu Asociaţia Prietenii Monicăi.

„Proiectul urmăreşte implicarea activă a mamelor cu copii cu dizabilităţi. În acest proiect se vor furniza servicii de formare profesională, în vederea calificării/recalificării pentru minim 750 de persoane din grupul ţintă, se vor organiza sesiuni de formare destinate mamelor copiilor cu dizabilităţi interesate de iniţierea şi dezvoltarea unei activităţi independente/afaceri din regiunile Bucureşti-Ilfov, Centru şi Sud-Est pentru minim 200 de persoane din grupul ţintă, se vor oferi servicii de consultanţă şi asistenţă antreprenorială pentru femeile din grupul ţintă în vederea iniţierii a peste 20 de activităţi independente.”

pro fam„CNIPMMR vine cu expertiza proprie pentru a ajuta mamele să îşi deschidă propria afacere sau să înveţe cum să lucreze de acasă. Fiecare dintre dumneavoastră puteţi deveni o femeie de succes, fie că este vorba de o carieră, fie că este vorba de o afacere.”

În continuare, au fost prezentate activităţile proiectului pentru următoarea perioadă constând în: demararea campaniei radio în data de 13 octombrie 2014, continuarea campaniei de promovare a poveştilor de succes ale femeilor de afaceri in toate regiunile (Focşani 16 octombrie, Constanţa 22 octombrie, Târgu Mureş 27 octombrie, Ilfov 4 noiembrie şi Galaţi 18 noiembrie) şi nu în ultimul rând, demararea cursurilor de formare profesională.

Beatrice Iordache, Preşedinta Asociaţiei Prietenii Monicăi, a prezentat activităţile proiectului, prezentând informaţii utile mamelor de copii cu dizabilităţi cu privire la înregistrarea grupului ţintă, organizarea cursurilor de formare profesională, asistenţa în iniţierea unei afaceri şi reţeaua profesională multiregională dedicată mamelor copiilor cu dizabilităţi. În finalul prezentării sale au fost făcute precizări cu privire la activităţile ce vor fi însuşite de mame prin participarea la de cursurile iniţiere şi calificare/recalificare.

pro fam bucuresti 3În continuarea prezentării, Claudia Paraschiv şi Oana Mihai, două mame de copii cu dizabilităţi, au prezentat poveştile lor de viaţă – adevarate poveşti de succes – pornind de la nevoile şi abilităţile identificate la proprii copii.

Nu în ultimul rând, doctorul psiholog Doiniţa Ciobanu, a prezentat specificul proiectului din punct de vedere al psihologului, subliniind necesitatea integrării/reintegrării pe piaţa muncii a mamelor din grupul ţintă – fie prin construirea unei cariere, fie prin iniţierea unei afaceri – mama devenind, la rândul ei, un model pentru copilul cu nevoi speciale.


Citește mai multe despre proiect: 


Pentru mai multe informații ne puteți contacta:

  • CNIPMMR – Departament Proiecte – str. Dr. Lister nr. 51, sector 5
  • Telefon: 031 86 00 497; 031 86 00 498
  • E-mail: secretariat@smeprojects.ro

PRO F.A.M.

Post Your Thoughts