Conferinta de lansare a proiectului „Garantii pentru TINEri!” in regiunea Bucuresti-Ilfov

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) organizeaza  in data de 13 februarie 2014, intre orele 10:00 – 14:00, la Hotel Radisson BLU Bucuresti, Sala Caleano conferinta de Lansare a proiectului “Garantii pentru TINEri!” in regiunea Bucuresti-Ilfov.

Proiectul “Garantii pentru TINEri!” este un proiect pilot cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, implementat de CNIPMMR in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, lider de proiect, Asociatia Patronatul Tinerilor Intreprinzători din Romania si Blocul National Sindical.

Pentru a veni in sprijinul tinerilor care se află in somaj sau in căutarea unui loc de muncă, Consiliul European, prin sedinta din ianuarie 2012, a recomandat statelor membre să initieze o Schemă de Garantare pentru Tineri care să vizeze măsuri active pentru insertia profesională a acestora. Schema pilot de tip ‘Garantii pentru tineri’, finantată prin POSDRU 2007-2013, va creste oportunitătile de acces pe piata muncii pentru cel putin 5000 de tineri la nivel national. Implementarea acestei scheme pilot va permite identificarea unui set eficient de măsuri, adaptat specificului national, pe baza căruia se va proiecta Schema de garantii pentru tineri 2014-2020.

Proiectul “Garantii pentru TINEri!” contribuie la atingerea acestor obiective nationale prin operationalizarea unei Scheme de Garantii pentru tinerii din regiunile Bucuresti-Ilfov, Sud Vest Oltenia, Sud Muntenia si Sud Est care nu au absolvit examenul de bacalaureat si nu detin un loc de muncă, in vederea facilitării accesului acestora pe piata muncii.

Confirmarea dumneavoastră de participare se poate face pană la data de 12 februarie 2014, ora 16.00, prin transmiterea formularului completat (http://www.immromania.ro/evenimente_detalii.php?id_eveniment=587&tab_meniu=1&evenimente=1 ) la adresa de email: simona.colobanea@smeprojects.ro sau la numărul de fax: 021 410 87 34, persoană de contact Simona Colobanea.

Post Your Thoughts