Astăzi, 22 aprilie a.c., Consiliul Național al IMM-urilor (CNIPMMR), în parteneriat cu Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri au organizat evenimentul „vorbIMM despre: IMM Invest 2021.
Evenimentul face parte din seria de evenimente „vorbIMM despre” lansate anul trecut de către CNIPMMR ce au adunat peste 200.000 de participanți și a informat corect și rapid antreprenorii care treceau printr-o criză economică fară precedent.
Astfel, pentru că am fost prima organizație de IMM-uri care a venit cu soluții și propuneri de depășire a crizei, la un an distanță, am organizat primul eveniment din serie de evenimente menite să treacă în agendă lecțiile învățate și să vină cu măsuri concrete de depășire a crizei.
În cadrul evenimentului de astăzi au participat:
Printre cele mai importante subiecte abordate în cadrul evenimentului au fost legate despre noutățile programului, specificitățile acestuia și modalitățile de accesare a finanțării.
Urmăriți întregul eveniment aici: https://www.facebook.com/CNIPMMR/videos/5368249273249196
“IMM INVEST a fost un program care a dus greul în mediul de afaceri anul trecut și care, alături de șomajul tehnic, transformat apoi în Kurzarbeit, a reprezentat o gură de oxigen pentru foarte multe întreprinderi mici și mijlocii. A fost o perioadă dificilă și în continuare este atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru mediul economic, însă în această perioadă am reușit să creștem cu ajutorul acestui program numărul IMM-urilor bancabile. Cu privire la măsurile de luat în considerare, la viziunea de viitor, eu m-aș concentra pe următoarele direcții: să recâștigăm competitivitatea, să mergem spre inovare și să ne concentrăm și pe categoria Startup-urilor, în ultima perioadă fiind neglijată această categorie.”, a menționat Florin Jianu, președinte al CNIPMMR.
“Programul IMM INVEST a reprezentat cel mai important instrument financiar pe care Guvernul l-a folosit pentru redresarea economica, iar rodul muncii unei echipe în anul 2020 alături de Guvernul României se poate vedea astăzi. Acesta este un instrument financiar întrucât combină cele trei componente: credit bancar, garanție pentru aceste credite și o schemă de ajutor de stat. S-a acordat un număr de finanțări record, nu există, ca în 6 luni, vreun program să atingă un număr de peste 25.000 finanțări. Am introdus în baza noastră de date, împreună cu cei doi parteneri COFAS si ICAP, toate aceste CUI-uri ale firmelor înscrise și am observat faptul că valoarea totală pe care instituțiile bancare au acordat-o este de 15 miliarde de lei (1.5% din PIB).”, a menționat Dumitru Nancu, Director General FNGCIMM.
Eveniment organizat în parteneriat cu Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, cu sprijinul BCR, Groupama Asigurări și Sodexo.