5 masuri imediate pe care noul guvern trebuie sa le implementeze in domeniul fondurilor europene

Operaționalizarea Programului Romania Tech Nation:

  • Transformarea digitală a întreprinderilor, cu focus pe educația antreprenorilor și a angajaților din IMM-uri.
  • Tranziția de la școală la viața activă a elevilor și studenților prin pregătirea acestora pentru Industria 4.0 prin oferirea unor programe integrate de consiliere profesională și de pregătire în domeniul competențelor digitale de baza.
  • Competențe digitale și antreprenoriale parte componentă a programelor școlare încă din ciclul primar.
  • “Digital packs” pentru IMM-uri (vouchere pentru digitalizare) care să le permită acestora crearea de site-uri de prezentarea (conform datelor din Carta Alba a IMM-urilor, doar 3 din 10 IMM-uri au în prezent un site propriu), participarea de cursuri de formare în domeniul IT, achiziționarea de echipamente IT etc.

Dezvoltarea unui mecanism tripartit de stabilire a salariului minim pe economie pe baza indicatorilor macroeconomici, a prognozelor de dezvoltare și a strategiilor naționale de competitivitate.

Programul “Hai Acasă!”: stimulente pentru întoarcerea în Romania a specialiștilor din diverse domenii care se confruntă cu un exod al fortei de muncă specializată (medicină, construcții, IT etc).

Start Up Nation Student: granturi de 10.000 de euro pentru studenții care au dezvoltat întreprinderi simulate și care doresc să le transpună în realitate.

DEBIROCRATIZARE: obiectiv – România în primele 20 de țări la nivel global în Raportul “Doing Business 2020”.

Post Your Thoughts