Sedinta de Colegiu National a CNIPMMR

In cadrul sedintei de Colegiu National de astazi, ce a reunit presedintii tuturor patronatelor judetene din Romania, l-am avut invitat pe domnul Marian Neacsu, Secretar General PSD. 
“Profit de prezenta dlui Neacsu pentru a sublinia importanta stabilitatii si profesionalismului in aceasta perioada. Doresc sa punctez o serie de aspecte importante:
1. Necesitatea sustinerii antreprenoriatului cu ocazia preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului UE si realizarea unui nou Small Business Act adaptat noilor nevoi ale IMMurilor
2. Identificarea de solutii in vederea stoparii exodului fortei de munca prin initiative precum proiectul CNIPMMR-Diaspora ReStart care a contribuit la intoarcerea acasa a 60 de persoane cu spirit antreprenorial din Diaspora)
3. Crearea unui “pachet legislativ” care sa contribuie la rezolvarea crizei fortei de munca
4. Realizarea unei analiza “Fact check” care sa evalueze eficacitatea investitiilor publice si nivelul costurilor implicate de operationalizare”, Florin Jianu, presedinte CNIPMMR.

“Din pacate sunt multe probleme de rezolvat in acest domeniu si tocmai de aceea consider ca aceste dialoguri sunt foarte importante, pentru gasirea solutiilor in vederea rezolvarii a cat mai multor probleme , doarece trebuie sa fim realisti si sa constientizam ca nu le putem rezolva pe toate. Va asigur ca veti gasi in mine, un sprijin real, un receptor favorabil tuturor problemelor cu care va confruntanti. Vreau sa transformam aceste intalniri intr-un dialog permanent si eficient. Personal, consider ca, in aceste vremuri, in Romania, trebuie sa construim in toate domeniile pentru a ajunge la standardele europene, iar mediul de afaceri are un rol esential din acest punct de vedere.Mediul de afaceri are o contributie importanta la cresterea economica si crearea de locuri de munca, iar statul trebuie sa sprijine sectorul IMM prin politici publice care sa vizeze o reglementare inteligenta, o consultare cu organizatiile de profil, simplificarea procedurilor si debirocratizare pentru micii intreprinzatori.”, Marian Neacsu, Secretar General PSD.

Post Your Thoughts