Masurarea impactului voucherelor de vacanta

Ordonanţa de Urgenţă nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă a vizat  introducerea tichetelor de vacanţă, ca măsură în favoarea angajatului, căruia îi cresc veniturile reale, şi în favoarea angajatorului, care are posibilitatea şi este stimulat să acorde angajaţilor, alături de salariu, vacanţe în ţară, prin intermediul tichetelor de vacanţă, cu rol de recuperare a capacităţii de muncă, de creştere a productivităţii muncii salariatului şi de motivare a acestuia pentru a-şi menţine calitatea de salariat în respectiva întreprindere, ceea ce va genera stabilitate şi eficienţă mărite.

        În perioada ianuarie-iunie 2018, au fost emise aproximativ 14 milioane de vouchere pe hârtie şi în format electronic, care valorează aproximativ 148 milioane de euro. Această sumă este 5 ori mai mare faţă de cea din 2017.

Astfel, pentru a fundamenta necesitatea impactului acestei măsuri, CNIPMMR, în parteneriat cu APET (Asociația Profesională a Emitenților de Tichete), FIHR, ANAT, FPTR și HORA, realizează un amplu sondaj privind opinia salariaților, angajatorilor, agențiilor turistice și structurilor de primire turistice privind voucherele de vacanță.

Acestea poti fi completate accesând link-urile următoare:

  1. Chestionar privind voucherele de vacanță destinat salariaților: https://goo.gl/forms/QlmWVRcUH1NJS7Ya2
  2. Chestionar privind voucherele de vacanță destinat angajatorilor: https://goo.gl/forms/YDwvRW7Fx4IE4bXL2
  3. Chestionar privind voucherele de vacanță destinat agențiilor turistice https://goo.gl/forms/UkRNdJd22vNj68I02
  4. Chestionar privind voucherele de vacanță destinat hotelurilor/structurilor de primire turistice https://goo.gl/forms/SWSJJZCK5mk3lzPk1

Post Your Thoughts