Alegerea Secretarului General al CNIPMMR, Liviu Rogojinaru, in functia de Vicepresedinte al Consiliului Economic si Social

Plenul Consiliului Economic și Social (CES), organism consultativ al Parlamentului şi al Guvernului României constituit în scopul realizării dialogului tripartit la nivel naţional dintre organizaţiile patronale, organizaţiile sindicale şi reprezentanţi ai asociaţiilor şi fundaţiilor neguvernamentale ai societăţii civile, l-au ales astăzi, 27 martie, în funcția de Vicepreședinte al CES, pentru următorul an, pe domnul Liviu Rogojinaru, Secretar General al CNIPMMR.

Liviu Rogojinaru, este membru al plenului CES de peste 5 ani, făcând parte în perioada 2014-2018 din Biroul Executiv al CES, birou ce are ca scop coordonarea activității CES-ului, coordonarea comisiilor de specialitate și asigurarea îndeplinirii hotărârilor plenului CES.

În calitate de Vicepreședintele al CES, Liviu Rogojinaru va reprezenta Consiliul Economic şi Social în faţa Parlamentului, a Guvernului şi a celorlalte autorităţi publice, precum şi în relaţiile cu terţii, va înlocui președintele CES, în caz de absență și va lua măsuri și va răspunde pentru soluționarea oricăror probleme ce privesc partea patronală.

În cadrul ședinței, Vicepreședintele CES, Liviu Rogojinaru a menționat:Voi depune toate eforturile pentru crearea și susținerea unui mediu de afaceri prietenos și pentru promovarea punctelor de vedere ale miscării patronale în România în procesul de elaborare a legislației cu impact economic., a menționat Liviu ROGOJINARU.

“Prin această alegere, CNIPMMR va transfera din profesionalismul mediului asociativ de business din România, către principalul organism consultativ tripartit din România. Mediul de afaceri va avea o voce puternică și competentă în promovarea intereselor acestuia. Numirea Secretarului General al CNIPMMR în cadrul conducerii CES, va îmbunătăți calitatea dialogului social dintre părțile implicate și va crea o prezență mai activă și dinamică a CES în elaborarea politicilor publice.”, Florin JIANU, președinte CNIPMMR.

Post Your Thoughts