„Invest in Romania” a ajuns la Bacau

1 (2)Astăzi, 16 noiembrie a.c., a avut loc cea de-a șasea ediție din seria evenimentelor “Invest in Romania”, eveniment dedicat promovării oportunităţilor pentru investiţii, la nivel regional şi stimulării exporturilor româneşti. “Invest in Romania”, ediţia a VI-a, este organizată în parteneriatu cu Patronatul IMM-urilor din Bacău și cu sprijinul Ministerulul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

La eveniment au participat în calitate de speakeri:

  • Florin JIANU – Președinte, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR)
  • Paula-Marinela PÎRVĂNESCU – Secretar de Stat, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat
  • Ioana PETRESCU – fost ministul al Finanțelor Publice
  • Sorin BRAŞOVEANU – Preşedinte, Consiliul Judeţean Bacău
  • Cosmin NECULA – Primar, Primaria Bacău
  • Liviu ROGOJINARU – Membru al Biroului Executiv al Consiliului Economic şi Social
  • Dr. ing. Dan Paul Mălin POPA – Preşedinte, Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din județul Bacău

Din partea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat au fost prezenți secretari economici, coordonatori și directori de direcții din diverse zone ale lumii care au adus în atenția antreprenorilor prezenți oportunități de dezvoltare a operațiunilor de import-export, specificul economic al diverselor pieţe, interesul şi posibilităţile de export pentru firmele româneşti sau tendinţele existente în țările de referinţă pentru anumite sectoare de activitate.

De asemenea, au fost prezentate o serie de oportunități de dezvoltare locală, facilități oferite de parcurile industriale, metode de finanțare destinate IMM-urilor și bune practici. În cadrul deschiderii evenimentului, Florin JIANU, președinte al CNIPMMR a precizat: “ Întrucât ne aflăm în cadrul ultimei ediții din acest an a evenimentului Invest in Romania, se cuvine să facem o retrospectivă a anterioarelor ediții. Astfel, cele 5 evenimente care au ajuns în Constanța, Galați, Prahova, Târgu Mureș, Arad și astăzi și Bacău, au adus la masă, pe de-o parte, reprezentanții autorităților locale care au prezentat cele mai noi oportunități de dezvoltare pe plan local și, pe de alta, atașați economici și coordonatori din toate zonele lumii, care au împărtășit antreprenorilor modalitățile în care pot penetra noi piețe. Astfel, evenimentele au adunat peste 700 de participanți, au promovate 6 proiecte de interes regional, au adus 3 ambasadori și peste 25 de atașați economici și au favorizat stabilirea a peste 25 parteneriate de către antreprenorii participanți. Datorită succesului înregistrat de acest eveniment în anul 2018 îl vom aduce și în alte județe ale țării, deja având solicitări din partea Ialomiței și Buzăului.”

Sponsorii evenimentului au fost Enel, SIF Moldova, BCR, Agricola, Cora, Simba Invest, Inan Impex, Info Prob SRL și ZZIP Art. Partenerul exclusiv al CNIPMMR în domeniul asigurărilor a fost Groupama Asigurări S.A.

Partener media principal: Agerpres

Parteneri media: Bursa, Centrul de presa, Economistul, Risco și Top Business.

Post Your Thoughts