Topul National al Firmelor Private din Romania ~XXIV~

20161025_101106În data de 25 octombrie 2016, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relației cu mediul de afaceri, a organizat cea  de-a XXIV-a ediţie a „Topului Naţional al Firmelor Private din România„, cel mai amplu eveniment anual dedicat mediului de afaceri din România ce asigură recunoaşterea meritelor întreprinzătorilor şi promovarea celor mai performante întreprinderi.

20161025_125214Pentru a doua oară concomitent cu TOP-ul, cu sprijinul Băncii Transilvania, s-a desfăşurat “Târgul Serviciilor/Produselor de Excelenţă pentru Întreprinderi” unde întreprinzatorii au avut posibilitatea participării cu un stand de prezentare şi promovare a produselor şi/sau serviciilor lor.

Printre personalităţile care au participat la festivitatea de premiere a întreprinzătorilor  s-au  numărat:

  1. Florin Jianu, Președinte al CNIPMMR
  2. Dacian Cioloș, Prim-Ministru
  3. Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial, Presedinția României
  4. S. domnul Hans Klemm, Ambasadorul SUA la București
  5. Costin-Grigore Borc, Viceprim-Ministru, Ministrul Economiei Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri
  6. Dragoș Pîslaru, Ministru Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice
  7. Anca Dana Dragu, Ministrul Finanțelor Publice
  8. Peter Faross, secretar general UEAPME 
  9. Prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu, Președinte de onoare al CNIPMMR

20161025_104317

20161025_101106La eveniment au participat peste 400 de persoane, fiind premiate 150 de societăţile comerciale situate pe primele 3 locuri în: Clasamentele Generale la nivel naţional, pe categorii: microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii şi mari, Clasamentul Naţional pe domenii de activitate – cod CAEN (microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii şi mari) fiind acordate şi Premii pentru Execenţă în Afaceri. Premierea s-a făcut pe baza următoarelor criterii: performanţă globală, productivitate, cifră de afaceri şi profit brut.

20161025_101708

În cadrul cuvantului de deschidere al evenimentului, dl. Florin Jianu, președinte al CNIPMMR a precizat “Profitând de prezența reprezentanților Guvernului, este necesar să evidențiem propunerile mediului de afaceri pentru îmbunătățirea ecosistemului antrerenorial românesc, cum sunt măsurile preventive care să faciliteze derularea activității IMM-urilor, legea debirocratizării și legea prevenției fiind exemple importante. În acest sens, CNIPMMR a venit cu propunerea unui Program de Guvernare care răspunde nevoilor esențiale ale mediului. România este o țară cu un mediu antreprenorial dinamic, cu o contribuție consistentă pentru economie. Fără valoarea adaugată pe care o aduc întreprinderile, nu ar exista o funcționare corespunzătoare a celorlalte domenii: educație, sănătate, apărare, etc. Astfel, susținerea întreprinderilor trebuie să se transforme într-o preocupare permanentă atât pentru mediul guvernamental cât și pentru mediul non-guvernamental.”.

Gala a continuat cu mesajul președintelui Românie dl. Klaus Iohannis, prezentat de către dl. Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial, Presedinția României. ” Doresc să vă felicit pentru longevitate și consecvența. Din 1993 și până astăzi, evenimentul dvs. este conceput ca eveniment perceput drept celebrarea economiei de piață, a antreprenoriatului și a liberei inițiative și, astfel, trebuie apreciat ca atare. Îi felicit pe toți membrii dvs. mai ales pe întreprinzătorii prezenți fie ei mici, mijlocii sau în orice altă perspectrivă antreprenorială. (…) Potențialul sectorului dvs. este unul imens și sunt convins că prin creșterea IMM-urilor care pot fi coloana vertebrală a economiei noastre, vom simți și consolidarea clasei de mijloc.”

20161025_102627

Dl. Prim Ministru Dacian Cioloș a precizat IMM-urile reprezintă un pilon important în economia din România. Ei sunt cei care aduc banii la bugetul de stat, bani care asigură posibilitatea de a plăti pensile, asigură bugetul administrației și creează dimamica mediului de afaceri. Nu este suficient să avem creștere economică pe hârtie, ea trebuie să fie simțită și de mediul de afaceri. Dorim să asigurăm predictibilitatea mediului de afaceri și continuarea politicilor începute de Guvernul anterior adăugând o serie de măsuri de îmbunătațire care au fost sugerate de mediul de afaceri. De asemenea, debirocratizarea trebuie să continue prin simplificări legislative făcute într-un mod inteligent, măsurile preventive trebuie să predomine, nu cele punitive.”

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost distribuite peste 300 de steaguri ale României cu scopul arborării acestora în cadrul firmelor, fabricilor, sediilor antreprenorilor prezenți. Acțiunea face parte din campania de responsabilitate socială lansată de CNIPMMR #ROMANIATRICOLORA, campanie ce are ca target arborarea a 500.000 de steaguri prin postarea pe rețelele sociale a pozei folosind #ROMANIATRICOLORA și transmiterea provocării către alți 5 antreprenori.

 20161025_105143

Partenerul principal al evenimentului a fost Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR).

Partenerul exclusiv al evenimentului pe domeniul asigurărilor a fost Groupama Asigurări S.A.

Partenerii și sponsorii evenimentului au fost: Banca Comercială Română, Banca Transilvania, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Alpha Bank, Fondul Român de Contragarantare, SC Coral Impex SRL, Sodexo, Orion, Cyber Smart Defence, General Agro Com, New Design Composite, Pricons Agriculture, Exim Bank, CEC Bank, Alpha Construct SRL, SC Exim Prod SRL, SC Exim Prod Power SRL, SC Sport Embroidery SRL, Eximtur.

Partenerii media au fost: Radio România Actualități, Agerpres, Naţional TV, N24Plus, Naţional FM, Curierul Național, Bursa, Economistul, Profit.ro, News.ro, Calendarevenimente.ro, CentruldePresa.ro, IMMRomânia, Risco, Legal Magazin și Top Business.

Post Your Thoughts