Evenimentul „Invest in Romania”

imagine-investPrin Certficatul de înregistrare al mărcii nr. 147167, eliberat în conformitate cu art.28 din Legea 84/1998, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci a aprobat înregistrarea mărcii ”INVEST in România” solicitată de către Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Prin înregistrarea acestei mărci, CNIPMMR continuă tradiția de a iniția și de a înregistra mărci de referinţă pentru mediul de afaceri românesc.

Din portofoliul CNIPMMR fac parte mărcile „Topul Naţional al Firmelor Private din România”, înregistrată la data de 18.04.2005 la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, ”Carta Albă a IMM-urilor din România” – 08.02.2017 și ”Ziua Întreprinzătorilor” înregistrată la data de 18.04.2005.

INVEST in Romania este un program de promovare a oportunităţilor de investiţii la nivel regional și de stimulare a atragerii de noi investiţii prin organizarea unei serii de evenimente specifice vizând dezvoltarea mediului de a faceri la nivel național și stabilirea de parteneriate transnaționale. Programul își propune să aducă împreună antreprenori, CEO de companii, autorități publice, ambasadori și atașați economici, instituțiibancare, fonduri de investiții, camere bilaterale, organizații ale oamenilor de afaceri străini și grupuri de investitori.

Prima ediție sub această marcă a avut deja loc anul trecut iar rezultatele anticipate ale evenimentului până în anul 2020, vorbesc de la sine:

– 40 de proiecte de interes regional promovate

– Cel puțin 1600 de antreprenori implicați în proiect, în calitate de participanți la evenimente, reprezentanți ai instituțiilor bancare, fondurilor de investiții, camere bilaterale, organizații ale oamenilor de afaceri străini și ai companiilor;

– Cel puțin 50 de ambasadori și atașați economici implicați în proiectul Invest in Romania;

– Minimum 100 de parteneriate stabilite între antreprenorii activi la nivel regional ca urmarea participării la  evenimentele Invest in Romania;

– Minimum 16 companii și parcuri industriale active la nivel național/internațional vizitate de către potențiali investitori.

Cu această marcă, CNIPMMR își completează portofoliul de evenimente dedicate exclusiv mediului de afaceri românesc.

În data de 30 septembrie 2016, în cadrul Pavilionului Expozițional Constanța a avut loc lansarea primei ediții a evenimentului “Invest in Romania”. Evenimentul este dedicat promovării oportunităţilor pentru investiţii, la nivel regional, precum şi stimulării exporturilor româneşti. “Invest in Romania”, ediţia I este organizată în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri și cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

La eveniment au participat în calitate de invitaţi speciali:

  • Florin Jianu – Președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR)
  • Costin Borc – Viceprim-ministru, ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri
  • Țuțuianu Marius-Horia – Presedintele Consiliului Judetean Constanta
  • Decebal Făgădău – Primar Constanța
  • Sorin Vasilescu – Șef serviciu în cadrul Ministerului Economiei,Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri
  • Osman Koray Ertas – S. Ambasadorul Turciei la Bucureşti
  • Mihai Tararache – Camera Deputaților
  • Paul Ichim- Vicepreședinte Eximbank
  • Alexandru Petrescu – Director General Poșta Română

20160930_103230_resized
După discursurile invitaţilor și prezentarea unor povești de succes din domeniul agriculturii și turismului, evenimentul a continuat cu două workshop-uri desfășurate în paralel, a căror tematică a vizat atragerea de investiții, oportunități de  dezvoltare a operațiunilor de import-export, prezentării oportunităților de țară şi repere ale diplomației economice străine şi româneşti, importanţa dezvoltării parcurilor industriale.

20160930_103300_resizedSpecificul evenimentului a fost reprezentat de faptul că, pentru prima oară în cadrul unui eveniment dedicat mediului de faceri, în cadrul workshop-urilor, antreprenorii au avut posibilitatea de a interacționa direct cu atașații economici ai României, din Marea Britanie, Mexic, Germania, Austria, Spania, Italia sau Turcia, care au pus la dispoziţia acestora date legate de specificul economic al diverselor pieţe, interesul şi posibilităţile de export pentru firmele româneşti sau tendinţele existente în tările de referinţă pentru anumite sectoare de activitate.

Evenimentul “Invest in Romania” a continuat cu o serie de întâlniri tematice organizate sub forma unor grupuri de lucru (agricultură, industrie, energie și mediu, parcuri industriale, turism, servicii, comerț), care au vizat consolidarea şi îmbunătăţirea dialogului între mediul de afaceri şi autorităţile centrale şi locale.

20160930_092054_resizedUltima partea a evenimentului “Invest in Romania” a fost dedicată unei vizite de lucru, în cadrul Autorității Portuare Constanța unde au fost vizitate diverse obiective de interes investiţional.

În cadrul evenimentului, dl. Președinte Florin Jianu a precizat: “ Mă simt deosebit de onorat și mândru de acest proiect al mediului de afaceri în colaborare cu reprezentanții administrației publice, eveniment ce are ca obiectiv principal atragerea investițiilor străine și promovarea exporturilor. Acest eveniment se înscrie în seria de initiațive ale CNIPMMR împreună  cu Programul de Guvernare 2016-2020 al Mediului de Afaceri, printre ale cărui obiective se află: obligativitatea ca prin lege, toate delegațiile organizate la nivel guvernamental care vizează misiuni economice, să implice în componența obligatoriu o echipă de oameni de afaceri, înființarea unui departament în cadrul autorităților publice locale de tipul One Stop Shop dedicat investițiilor strategice, debirocratizarea masivă a sistemului, reformarea și modificare Legii nr. 215/2001 a administrației publice locale și înființarea unui Birou de atragere de investiții și promovarea exportului. Având în vedere numărul mare de participanți de astăzi precum și interesul întreprinzătorilor, programul Invest in Romania va continua și în celelalte regiuni ale țării.

Sponsorii evenimentului au fost: Banca Comercială Română, Exim Bank, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, Mamaia Style Romania și Litoral Delta Dunării și

logo-landscape-alphabank

Partenerul exclusiv al CNIPMMR în domeniul asigurărilor este Groupama Asigurări S.A.

Parteneri media: Agerpres, Antena 3, Național TV, IMMRomania, Economistul, Curierul Național, Capital, Bursa, Risco, Top business, Legal Magazin, media ALERT, ecomunicate.ro, Calendar Evenimente și Centruldepresa.ro.

Post Your Thoughts