Declaratia presedintelui CNIPMMR in legatura cu Forumul Capitalului Romanesc

“Mediul de afaceri are nevoie de măsuri rapide și simple pentru creșterea capitalului autohton. Vorbim despre inițiative care vizează mediul fiscal, dar și finanțarea, una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă antreprenorii.

În primul rând, susținem simplificarea Formularului 088, măsură care nu presupune o procedură legislativă elaborată, ci o simplă decizie. Apoi, de-a lungul activității mele guvernamentale am lucrat la Banca de Dezvoltare pentru IMM-uri, venind și cu o propunere concretă în acest sens, pe care mi-aș dori foarte mult să o văd materializată. Ajutoarele de stat trebuie să fie mai accesibile și să sprijine cu adevărat mediul de afaceri. În acest sens, CNIPMMR susține scăderea investiției minime în cadrul HG 807/2014 de la 10 la 2 milioane de euro, programe și birouri de promovare a investițiilor și internaționalizării. IMM-urile au nevoie de programe de finanțare. Este inutil să spunem că dispunem de bugete de milioane de euro, în condițiile în care suntem în luna mai, iar programele naționale coordonate de către Ministerul Economiei nu au fost încă lansate. De asemenea, suntem în anul 2016, iar perioada programatică 2014 – 2020 nu a fost încă lansată pentru IMM-uri. Programul Operațional Regional are prevăzute măsuri speciale pentru antreprenori care nu au fost încă lansate, deși buget există, iar cerere există și este exprimată constant de mediul de afaceri.”, a declarat Florin Jianu în cadrul Forumului Capitalului Românesc.

Evenimentul Forumului Capitalului Românesc a avut loc joi, 19 mai 2016, în cadrul Palatului Parlamentului, fiind organizat de către Intact Media Group. La discuții au participat reprezentanți mediului public și privat, printre care Costin Borc, Ministru al Economiei, Comerțului și Relației cu Mediul de Afaceri, Vasile Dîncu, Ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Adrian Vasilescu, Consilier al Guvernatorului BNR, Manuel Costescu, Secretar de Stat Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, Eugen Teodorovici, Senator, Mihai Daraban, Președinte Camera de Comerț și Industrie a României, Valentina Burdescu, Director general, Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Post Your Thoughts