Expozitia internationala „Global Exhibition on Services 2016”, New Delhi/India

În perioada 20 – 23 aprilie 2016 se va desfăşura la centrul expoziţional „India Expo Mart & Centre, Greater Noida” New Delhi/India, cea de-a II-a ediţie a Târgului Internaţional „Global Exhibition on Services – GES 2016”, una din cele mai importante manifestări expoziţionale din domeniul comertului cu servicii din Asia de Sud-Est.

India s-a clasat pe locul al 2-lea în topul ţărilor cu cea mai mare creştere în sectorul serviciilor şi s-a situat pe poziţia a 6-a în topul global al exportatorilor de servicii în anul 2015. Creşterea  medie a comerţului cu servicii a fost de 8,5%, mai mare decât creşterea economică a ţării de 7,3%,  în perioada 2000/2001 – 2013/2014. Sectorul serviciilor contribuie cu 57% la formarea PIB-ului Indiei şi cu 28% la totalul locurilor de muncă.

Expoziţia „Global Exhibition on Services” îşi propune să dezvolte comerţul cu servicii, constituind o platformă practică pentru consolidarea şi încurajarea parteneriatelor internaţionale. Evenimentul va găzdui principalii jucători de pe piaţa locală şi internaţională şi va contribui la crearea de sinergii între aceştia, fiind o ocazie deosebită pentru prezentarea afacerii în faţa factorilor de decizie a unor importante companii, dar şi a reprezentanţilor autoritătilor locale.

Sectoarele care vor fi reprezentate la expoziţie sunt următoarele:

  • IT&C,
  • turism,
  • media şi entertainment,
  • sănătate,
  • logistică,
  • servicii profesionale,
  • educaţie,
  • cercetare şi dezvoltare,
  • aerospaţiale,
  • servicii furnizate de IMM-uri etc.

Expoziţia va avea spaţii dedicate pentru seminarii, întâlniri “business to business”, mese rotunde pe parcursul cărora se vor aborda teme diverse din sectoarele menţionate.  Manifestarea expoziţională este organizată de  către Confederaţia Indiana a Industriilor, în parteneriat cu Ministerul indian al Industriei şi Comerţului şi respectiv  Consiliul de Promovare a Exporturilor de Servicii. Ceremonia de deschidere va fi  inaugurată de către preşedintele ţării, domnul Pranab Mukherjee.

În urma bunelor relaţii  pe care BPCE New Delhi le întreţine cu organizatorul târgului, s-a reuşit obţinerea unui spaţiu gratuit la acest târg, care va putea fi utilizat pentru expunerea şi promovarea intereselor economice ale României şi ale firmelor româneşti pe piaţa indiană, în domeniile specifice acestui târg.  Spaţiul respectiv va fi fructificat de către BPCE New Delhi prin organizarea unui „centru de informare economică privind România”.

Pentru mai multe detalii. vă rugăm să contactaţi: „Embassy of Romania in New Delhi, D6 /6 Vasant Vihar, New Delhi 10057, INDIA, tel: +91.11.261.45.403”.

Post Your Thoughts