Reprezentantii mediului de afaceri, fata in fata cu noul Secretar de Stat pentru relatia cu IMM-urile

Întâlnire între reprezentanţii mediului de afaceri şi noul Secretar de Stat pentru relaţia cu IMM-urile şi mediul de afaceri din cadrul  Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri

20151217_112919_resized

Joi, 17 decembrie a avut loc ultima şedinţă de Colegiu Naţional al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, şedinţă care a adunat peste 30 de reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, preşedinţi şi vicepreşedinţi de structuri teritoriale, membre ale CNIPMMR.

Invitat special al evenimentului a fost Dl. Claudiu Vrînceanu, secretar de stat pentru relaţia cu Intreprinderile Mici și Mijlocii din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri. În cadrul intevenţie sale, Dl. Claudiu Vrînceanu, le-a comunicat reprezentanţilor CNIPMMR faptul că doreşte să prioritizeze şi să filtreze  problemele mediului de afaceri astfel încât să se concentreze exclusiv pe anumite situaţii, dorindu-şi totodată continuarea acţiunilor începute de vechiul Guvern.  Totodată, domnia sa a subliniat mesajul pozitiv al întâlnirii pe care a avut-o în urmă cu 10 zile, cu Dl. Prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu, Preşedinte al CNIPMMR, întâlnire în cadrul căreia, dl. Nicolescu i-a comunicat cele mai importante priorităţi ale sectorului IMM.

20151217_125155_resizedIntervenţiile reprezentanţior CNIPMMR au vizat o serie de probleme importante cu care se confruntă mediul de afaceri, printre care amintim: controalele abuzive ale ANAF şi ISU; blocarea conturilor de către ANAF beneficiarilor de proiecte derulate cu fonduri europene, ca urmare a plăţilor întârziate ale Autorităţile de Management; un sistem bancar ce nu satisface interesele IMM-urilor; legea ajutorului de şomaj; legea ajutorului social; interesul scăzut al investitorilor străini pentru piaţa din România;  analiza la risc sau impozitul pe clădiri.

În unanimitate reprezentanţii mediului de afaceri, participanţi la întâlnire, au solicitat: îmbunătăţirea mediului economic din România, o colaborare mai buna între Guvern şi reprezentanţii IMM-urilor, realizarea unei agenţii specializate pentru IMM-uri, lansarea fondului de microgranturi, continuarea mediatorului de credite, realizarea unei bănci de dezvoltare pentru IMM-uri, utilizarea fondurilor europene pentru dezvoltarea de HUB-uri sau acceleratoare de afaceri, precum şi lansarea cât mai rapidă a programelor naţionale destinate dezvoltării afacerilor.

La sfârşitul întâlnirii, Dl. Secretar de Stat Vrînceanu a menţionat că va încerca să rezolve toate problemele ridicate în cadrul şedinţei, aşteptând totodată minuta întâlnirii, în vederea prioritizării  viitoarelor acţiuni. În plus, domnia sa este deschis colaborării şi doreşte să aibă un dialog lunar cu CNIPMMR.

În dimineaţa aceleaşi zile, în aceeaşi locaţie, a avut loc şi şedinţa comisiilor de specialitate ale CNIPMMR, care se vor ocupa de pregătirea Convenţiei Naţionale 2016, a Consiliului, eveniment de o importanţă strategică pentru viitorul organizaţiei şi, care are loc odata la 4 ani.

Post Your Thoughts