Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, în calitate de benefiar al proiectului „FORȚA – Femei Ocupate, Resursă pentru o Țară Activă”,POSDRU/144/6.3/S/128914,a organizat joi, 29 octombrie 2015, cu începere de la ora 18.00, la Hotelul Dalin, Bld. Mărășești, nr. 70-72, București, un eveniment de informare asupra rezultatelor obținute până în prezent în cadrul proiectului și diseminare a informațiilor privind identificarea bunelor practici în promovarea egalității de șanse și de gen, precum și a modalităților de conciliere a vieții personale cu cea profesională.
Obiectivul general al proiectului „FORȚA – Femei Ocupate, Resursă pentru o Țară Activă” îl constituie promovarea principiului egalității de șanse și de gen, pe fondul identificării, analizei și implementăriibunelor practici europene în domeniu, în vederea creșterii ocupării în rândul femeilor și al persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile prin promovarea și sprijinirea dezvoltării profesionale și antreprenoriale a acestora.
În cadrul prezentării proiectului au fost discutate rezultatele obținute în cadrul proiectului până în luna octombrie 2015. Au fost discutate și rezultatele atinse în urma analizei contextului local și a schimbului de bune practici în materie de egalitate de șanse, dezvoltate la nivel național și transnațional (având în vedere faptul că partener în acest proiect este Universita dei Sapori).
De asemenea, au fost prezentate cursurile organizate în cadrul proiectului, în toate cele cinci regiuni de implementare – cursuri de calificare de nivel I și II și cursuri pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale. La nivelul regiunii de implementare București-Ilfov, au fost organizate 5 grupe de curs pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale, o parte a cursantelor fiind prezente și la evenimentul de informare și diseminare.
Derularea cursurilor de dezvoltare a competențelor antreprenoriale a fost și este în continuare urmată de oferirea în mod gratuit a unor servicii de consultanță și asistență în dezvoltarea unei afaceri, servicii oferite în colaborare cu partenerul transnațional din proiect.
În final, au fost prezentate activitățile ce se vor desfășura în perioada următoare de implementare (până în luna decembrie 2015), cea mai de interes activitate pentru beneficiarele directe ale proiectului fiind organizarea unor noi grupe de curs –cursuri de inițiere în limbi străine, acreditate de către Autoritatea Națională pentru Calificări. Aceste cursuri vor avea loc în luna noiembrie 2015, iar absolventele vor primi o subvenție de 150 de lei. În plus, tot la nivelul lunii noiembrie 2015 va fi organizată runda a doua a concursului de planuri de afaceri din proiect, premiile oferite fiind de 5.000 de lei net.
Mai multe detalii privind obiectivele proiectului, activitățile și alte aspecte legate de proiect pot fi consultate accesând următorul web-site:www.proiect-forta.eu.
Sursa:
CNIPMMR – Departament Proiecte
Adresa: str. Dr. Lister nr. 51, sector 5
Telefon: 031 86 00 497; 031 86 00 498
E-mail: secretariat@smeprojects.ro