Premii – Targul National al Intreprinderilor Simulate


Ediția I:  București, 20-21 februarie 2015, Universitatea Politehnică din București
Biblioteca Centrală, etaj 2, Splaiul Independenţei nr. 313, sector 6, Bucureşti

Este un proiect care îşi propune să amelioreze pregătirea studenţilor, astfel încât să aibă capacităţi, competenţe antreprenoriale mult mai puternice.
Ovidiu Nicolescu, președinte CNIPMMR

logo simpract


23 februarie 2015: Actualizare

Agrotursib_cel mai bun standConsiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) și Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) au organizat în perioada 20-21 februarie 2015, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica din București, primul târg național al întreprinderilor simulate, în cadrul proiectului SIMPRACT – Tranziția de la școală la viața activă prin practică și crearea de întreprinderi simulate.

La târgul de la București au participat aproximativ 300 de studenți, reprezentanți ai celor 27 de întreprinderi simulate create în cadrul proiectului, proveniți din cele 8 universități partenere în proiect: Academia de Studii Economice din București (ASE), Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea ”Valahia” din Târgoviște, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.

Târgul întreprinderilor simulate a fost deschis de o conferință de presă, în cadrul căreia au luat cuvântul nume importante din mediul de business, care au făcut parte și din juriul competiției: Dl. Marius Ghenea – întreprinzător, business angel; Dl. Florin Jianu – Președinte PTIR, ministru delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism în perioada martie – decembrie 2014; Dl. prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu – Președinte, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR); Manager de proiect SIMPRACT, precum și dna Mihaela Ștefănescu, din partea Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT).

Conferinta de presa_1Conferinta de presa_2

În cadrul târgului, studenții au avut ocazia să-și prezinte rezultatele activității lor de pe parcursul semestrului universitar care tocmai se încheie, criteriile de evaluare ale competiției fiind următoarele: STANDUL, ABILITĂȚILE DE VÂNZĂTOR, CATALOGUL, SITE-UL, PREZENTARE PPT.

Pe data de 21 februarie 2015 au fost desemnați câștigătorii Târgului Național al Întreprinderilor Simulate SIMPRACT, astfel:

 • Locul 1. SMART OWL – Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați
 • Locul 2. PROSIM – Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu
 • Locul 3. ALPHA CONSULTING – Academia de Studii Economice din București

Cele 3 firme premiate vor reprezenta România și proiectul SIMPRACT la Târgul Internațional al Întreprinderilor Simulate de la Jesolo (Veneția, Italia), în perioada 15-16 aprilie 2015. De asemenea, studenții din întreprinderile simulate premiate vor fi răsplătiți cu premii în bani, astfel: premiul I – 1500 lei, premiul II – 1000 lei, premiul III – 500 lei (pentru fiecare persoană din întreprinderea simulată premiată).

Având în vedere prestația deosebită a tuturor firmelor în cadrul târgului, membrii juriului au oferit și premii speciale, astfel:

 • Premiul pentru calitatea în marketing: SMART ADVERTISING (Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi)
 • Premiul pentru cel mai bun stand: AGROTURSIB (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu)
 • Premiul pentru creativitate: NOVATEX (Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași)
 • Premiul pentru produse inovative:
  • CALL 24 (Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi)
  • HIGHSPEED CURIER (Universitatea din Craiova)
  • UCV MOB SERV (Universitatea din Craiova)
  • SIMTEXFIRM (Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași)
  • WAVY CARTON ( Valahia din Târgoviște)
  • METALPRO ( Valahia din Târgoviște)
  • BEST CONSULTING (Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu).
 • Premiul pentru cel mai bun vânzător:
  • INTERCOM (Universitatea „Ovidius” din Constanța)
  • SIM PLAZA (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu)
 • Premiul pentru originalitatea materialelor promoționale: BEST IT&C (Academia de Studii Economice din București)

TargProiectul SIMPRACT este coordonat de CNIPMMR și implementat în parteneriat cu PTIR și cu 8 prestigioase universități din România: Academia de Studii Economice București (ASE), Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea ”Valahia” din Târgoviște, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.

Proiectul și-a propus, printre altele, implicarea a 7000 de studenți cuprinși în sistemul national de învățământ, proveniți din cele 8 universități partenere, în activități de consiliere și orientare profesională directă. Dintre aceștia, 2250 de studenți vor fi implicați în stagii de practică în întreprinderi simulate, iar 500 de studenți vor participa la stagii de practică în întreprinderi reale.

Până în prezent, au fost înființate 27 de întreprinderi simulate în cadrul proiectului și peste 800 de studenți au avut ocazia să deruleze stagii de practică în respectivele întreprinderi pe parcursul semestrului universitar care tocmai se încheie. SIMPRACT se derulează în perioada 1 aprilie 2014 – 30 noiembrie 2015, este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și are un buget total de 17.384.209,71 lei.


16 februarie 2015: Invitație

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) are deosebita plăcere de a vă invita la Târgul Național al Întreprinderilor Simulate organizat în cadrul proiectului SIMPRACT – Tranziția de la școală la viața activă prin practică și crearea de întreprinderi simulate.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 și este implementat de CNIPMMR, lider de proiect, în parteneriat cu Academia de Studii Economice București, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea VALAHIA din Târgoviște, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu și Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România.

Proiectul SIMPRACT și-a propus, printre altele, implicarea a 7000 de studenți cuprinși în sistemul național de învățământ, proveniți din cele 8 universități partenere, în activități de consiliere și orientare profesională directă. Dintre aceștia, 2250 de studenți vor fi implicați în stagii de practică în întreprinderi simulate, iar 500 de studenți vor participa la stagii de practică în întreprinderi reale.

Până în prezent, au fost înființate 27 de întreprinderi simulate în cadrul proiectului și peste 800 de studenți au avut ocazia să deruleze stagii de practică în respectivele întreprinderi pe parcursul semestrului universitar care tocmai se încheie.

În perioada 20-21 februarie 2015, studenții vor avea ocazia să-și prezinte rezultatele activității lor în cadrul primului târg național al întreprinderilor simulate SIMPRACT. Aproximativ 300 de studenți vor participa la târg, iar cele mai performante întreprinderi simulate vor fi răsplătite cu premii în bani.

Târgul întreprinderilor simulate va fi deschis de o conferință de presă, care va avea loc în data de 20 februarie 2015, începând cu ora 10:30, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica din București, etaj 2, Splaiul Independenţei nr. 313, sector 6, Bucureşti.

Ceremonia de premiere a câştigătorilor Târgului Naţional al Întreprinderilor Simulate va avea loc în data de 21 februarie 2015.

Program eveniment


CONFERINȚĂ DE PRESĂ
10:00 – 10:30 Înregistrarea participanților
10:30 – 10:40 Cuvânt de deschidere și prezentarea proiectului SIMPRACT
Dl prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu – Președinte, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Manager de proiect SIMPRACT
10:40 – 10:55 Dl Eugen Teodorovici – Ministru, Ministerul Fondurilor Europene
10:55 – 11:05 Dl Marius Ghenea – Președinte ARMO – Asociația Română a Magazinelor Online, întreprinzător, business angel
11:05 – 11:15 Dl Florin Jianu – Președinte PTIR, ministru delegat pentru IMMuri, mediul de afaceri şi turism în perioada martie – decembrie 2014
11:15 – 11:30 Sesiune de întrebări și răspunsuri
11:30 Dl Ministru Eugen Teodorovici declară deschis primul târg al întreprinderilor simulate SIMPRACT și vizitează standurile studenților
TÂRGUL NAȚIONAL AL ÎNTREPRINDERILOR SIMULATE
ZIUA I – 20.02.2015
11:30 – 12:30 Vizitarea standurilor întreprinderilor simulate de către juriu
12:30 – 18:00 Prezentarea întreprinderilor simulate
ZIUA II – 21.02.2015
10:00 – 12:00 Ceremonia de premiere a câştigătorilor Târgului Naţional al Întreprinderilor Simulate
12:00 Încheierea primului Târg Național al Întreprinderilor Simulate

Pentru mai multe informații ne puteți contacta:

 • CNIPMMR – Departament Proiecte – str. Dr. Lister nr. 51, sector 5
 • Telefon: 031 86 00 497; 031 86 00 498
 • E-mail: secretariat@smeprojects.ro

Post Your Thoughts