Al 6-lea Summit European de Inovare

6th-european-innovation-summitCapitalul uman si inovatia au o legatura foarte stransa. Oamenii sunt sursa si mijlocul prin care aceste vise devin realitate transformand inspiratia în inovatie. Antreprenorii, creatorii si oamenii de stiinta fac posibila accesarea informatiilor, aduc noi idei, dispozitive si procese pietei asigurand dezvoltarea. Modul eficace de utilizare a potentialului uman este astfel, nucleul progresului economic si inima capacitatii de inovare. Pentru a asigura pozitia sa intr-un context global în acest secol Uniunea Europeana trebuie sa aiba ca prioritate investitiile în tinerele talente.

Un impediment major al inovatiei în Europa este atitudinea fata de „risc”. Vorbind despre tinerii inovatori este important sa recunoastem ca inovatia este suma proceselor ce sunt prin natura lor creative si experimentale. Aceasta are nevoie de un mediu unde libertatea, de a încerca si a nu reusi, este încurajata. Antreprenorii au un rol crucial in ecuatia totala a succesului inovatiei. La final dorim sa încurajam dezvoltarea acestor tineri inovatori.

Discutiile vor fi declansate de catre povestile tinerilor antreprenori, cercetatori si studenti, vor interveni si Membri ai Parlamentului European (antreprenori la randul lor) dar si expertii din industrie, ceea ce promite a fi un forum foarte interactiv.

Reuniunea va fi revoluționară… și ne bucurăm că tânăra generație investește serios în „Viitorul Uniunii Europene – Viitorul nostru”.

Citește mai multe despre summit:

 

Post Your Thoughts