Întâlnire IMM-uri sucevene cu Consulul Ucrainei

Structuri teritoriale CNIPMMR: Federaţia Patronală a IMM din judeţul Suceava

Comunicat de presă

Joi, 24 ianuarie 2013, Federaţia Patronală IMM din judeţul Suceava alături de  Consulatul General al Ucrainei la Suceava au organizat o întâlnire a  oamenilor de afaceri suceveni cu Excelenta Sa, Consulul General al  Ucrainei la Suceava.

Participarea domnului Consul General Vasyl Boiechko la întâlnirea cu oamenii de afaceri din Suceava a reprezentat un bun prilej de abordare proactivă a problemelor  mediului de afaceri sucevean.

Scopul acestei întâlniri a fost cel de a susţine şi consolida relaţiile economice dintre România şi Ucraina şi de a deschide calea colaborării  dintre oamenii de afaceri suceveni şi cei ucraineni.

Întâlnirea a debutat cu propunerea de organizare a unor misiuni economice în Ucraina, pentru facilitarea relaţiilor directe ale mediului de afaceri din zona Moldovei cu cel din regiunea Hmelnitki-Ucraina.  Alte subiecte aduse în prim plan de mediul de afaceri sucevean a fost nivelul taxelor vamale aferente principalelor grupe de mărfuri, disponibilitatea Consulatului de a oferi  IMM-urilor interesate, informaţii privind situaţia economică a firmelor din Ucraina.

Agenţii economici prezenţi la întâlnire au solicitat facilitarea  accesului oamenilor de afaceri din Romania în Ucraina. Soluţia acestora constă  în încheierea unui protocol care să fluidizeze traficul spre Ucraina, pentru firmele care merg în interes de afaceri în ţara vecină.

Participarea la acest gen de evenimente dovedeşte dorinţa de menţinere a unui dialog permanent cu oamenii de afaceri din străinătate prin intermediul Consulatelor, în vederea susţinerii procesului de implementare şi dezvoltare a unor proiecte de anvergură în România.

Federaţia Patronală IMM din judeţul Suceava îşi exprimă deplina disponibilitate în continuarea acestui dialog bilateral, în vederea dezvoltării relaţiilor de parteneriat româno-ucrainene.

Post Your Thoughts