Festivalul International al Afacerilor – eveniment de promovare a investitiilor si comertului din Marea Britanie

Sursa: internet

Sursa: internet

La 14 aprilie a.c., reprezentantul BPCE Londra a organizat o întâlnire cu Chris Heyes, șeful Direcției de Relații Internaționale din cadrul Festivalului International al Afacerilor (IFB), care va avea loc la Liverpool, între 13 iunie și 1 iulie 2016, eveniment despre care am informat anterior.

Scopul întâlnirii l-a constituit abordarea elementelor de noutate privind IFB, precum și dorința părții britanice de a reitera deschiderea manifestată în vederea acordării unui sprijin financiar misiunilor economice alcătuite din firme românești.

IFB este cel mai important eveniment de promovare a comerțului și investițiilor, Marea Britanie organizând festivalul de la Liverpool, o dată la doi ani.

IFB va beneficia de prezența Premierului britanic David Cameron, a miniștrilor cu atribuții economice care vor participa la diverse activități în funcție de tematică, precum și a celor mai importante companii britanice. Se vor organiza peste 70 de evenimente economice, pe parcursul a trei săptămâni, dedicate celor trei domenii selectate: producție manufacturieră (13-19 iunie), energie & mediu (20-26 iunie) și inovație & revoluție digitală (26 iunie – 1 iulie).

În cadrul întrevederii din 14 aprilie a.c., partea britanică a subliniat următoarele aspecte:

  • Este necesar ca misiunea economică sa fie organizată de o cameră de comerț, agenție de promovare a comerțului, asociație patronală sau organizații similare. Nu există un număr limită de misiuni economice provenind din aceeași țară (exemplu: din China provin peste 10 delegații economice);
  • Sprijinul financiar se ridică la 2 000 lire sterline/misiune, fiecare delegație având posibilitatea să decidă cum va cheltui această sumă. Pentru a beneficia de sprijinul financiar, fiecare misiune trebuie să includă cel puțin 5 companii;
  • IFB dispune de o platformă online (Business Club) care asigură posibilitatea stabilirii de întâlniri, anterior evenimentului, potrivit profilului firmelor de interes. Organizatorii vor facilita cel puțin 5 întâlniri cu firme britanice pentru fiecare firmă participantă.

Vă prezentăm anexat o Notă de fundamentare privind participarea firmelor românești, precum și detalii (3 anexe), incluzând procedura de înscriere, furnizate de organizatorii IFB.

Concluzii :

IFB reprezintă o oportunitate – în afara programului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare parţială de la bugetul de stat – pentru companiile românești de profil interesate de creșterea exportului, dezvoltarea unor proiecte de cooperare și atragerea de investiții, atât în relațiile cu parteneri britanici cât și din alte state. Totodată, prezența românească ar crește vizibilitatea produselor și serviciilor oferite de companiile românești pe piața britanică, având în vedere nivelul de mediatizare al evenimentului și gradul ridicat de interes pentru mediul de afaceri britanic.

Numărul mare de conferințe, forumuri etc., organizate în același loc (Exhibition Centre din Liverpool), precum și prezența celor mai importante companii britanice stimulează interesul delegațiilor economice din întrega lume, oferind posibilitatea organizării a numeroase întâlniri de afaceri.

Pentru mai multe detalii. vă rugăm să accesaţi urmatorul document.

Persoană de contact: Chris Heyes, Head of International, International Festival for Business 2016, tel. +44 20 7947 4481, email: cheyes@ifb2016.com. 

 

Sursa: Red. Manuel Donescu – ministru consilier, BPCE Londra

Post Your Thoughts