Patronatul IMM Vrancea a premiat firmele de succes

Au fost analizate activităţile a peste 15.000 de firme, din care 8500 şi-au depus bilanţul la Direcţia Finanţelor Publice Miercuri, 9 noiembrie 2016, a avut loc la Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia” din Focşani premierea firmelor de succes din Vrancea, pe anul 2015, eveniment tradiţional intitulat “TOP I.M.M. – Vrancea”, organizat de Patronatul I.M.M.-urilor, Filiala Vrancea, preşedinte Ion Roman.

La eveniment au participat patronii firmelor de succes la categoria microîntreprinderi şi întreprinderi mici şi mijlocii, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi judeţene, respectiv primarul municipiului Focşani, Cristi Valentin Misăilă, vicepreşedintele CJ Vrancea, Ionel Cel Mare, consilierii judeţeni PNL Liviu Bostan şi Cristi Irimia. Invitat special a fost Marian Filimon, preşedintele Federaţiei Patronale a IMM-urilor din Regiunea 2 Sud-Est. Despre criteriile care au condus la realizarea TOP I.M.M. 2015 şi despre acţiunile întreprinse la nivel de Patronat au vorbit jurnalistul Radu Borcea şi preşedintele Ion Roman. Au fost analizate activităţile a peste 15.000 de firme, din care 8500 şi-au depus bilanţul la Direcţia Finanţelor Publice.  Firmele cu cele mai bune rezultate pe ramuri de activitate la nivel naţional au fost premiate cu trofee şi diplome excelenţă.

Atat preşedintele Patronatului I.M.M. Vrancea, Ion Roman, cat şi Marian Filimon, preşedintele Federaţiei Patronale a IMM-urilor din Regiunea 2 Sud-Est, au întărit ideea că acest Patronat este cel mai puternic din Romania, că este constituit după o lege specială bine definită ca dialog social, are peste 300.000 de membri salariaţi, este un organism puternic care elaborează strategii şi luptă pentru cei care reprezintă mediul investiţional din Romania. “Noi suntem cei care dăm la bugetul de stat peste 75% din valoare, noi suntem cei care participăm consistent la constituirea P.I.B. – ului, I.M.M.-urile reprezintă 99% din mediul economic romanesc”, a spus Marian Filimon. La randul său, Ion Roman, preşedintele IMM Vrancea, a dorit să transmită un mesaj către guvernanţi de a sprijini mediul de afaceri şi să nu-l împovăreze cu taxe şi impozite.


Autorităţile ar trebui să-şi orienteze sprijinul către capitalul autohton

Mihai Filimon a amintit celor prezenţi la eveniment că în Romania capitalul străin este în proporţie de 80%, iar cel autohton doar 20%. În schimb, aportul la bugetul de stat este invers. “Anul trecut, din totalul de 55 mld., firmele străine au virat doar 2,5 mld. Solicit autorităţilor prezente că este cazul să-şi orienteze sprijinul şi strategiile către capitalul autohton”, a mai precizat Mihai Filimon.

Atat vicepreşedintele CJ Vrancea, Ionel Cel Mare, dar şi primarul Cristi Misăilă au asigurat membrii patronatului că sunt deschişi la dialog şi că vor oferi tot sprijinul pentru încurajarea mediului de afaceri vrancean. “Sunt bucuros că Vrancea a ajuns pe locul 3 în topul judeţelor care au înregistrat creşteri economice la nivel naţional pe anul 2015, conform celor de la Ziarul Financiar. Îmi doresc să vorbesc despre predictibilitatea mediului de afaceri, avem nevoie de siguranţă, de stabilitate, de un sprijin din partea autorităţilor publice centrale. Sperăm ca în anul 2017 să putem accesa fonduri europene şi să creştem gradul de absorţie al acestora”, a spus Cristi Valentin Misăilă celor prezenţi la eveniment.

Cele mai performante I.M.M-uri

La categoria Microîntreprinderi cele mai bune 3 firme au fost Tricotton Junior Panciu, Email Focşani, Dupatycons Focşani, iar la categoria Întreprinderi Mici, premiate au fost Balcanic Prod Focşani, Deep Prest 2000 şi Podgoria Coteşti. Întreprinderile Mijlocii care au înregistrat cele mai bune performanţe au fost Aurora Com Odobeşti, Metale Internaţional Focşani şi Sorste Focşani.

 

Sursa: ziaruldevrancea.ro

Post Your Thoughts