Ghidul masurilor economice pentru candidatii la alegerile locale

20160524_111348_1464083961025

În cadrul conferinţei de presă organizată astăzi, 24 mai 2016 de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România au participat Florin Jianu, preşedinte şi Dragoş Anastasiu, membru board RBL. CNIPMMR în parteneriat cu Fundaţia Romanian Business Leaders au lansat “Ghidul măsurilor economice pentru candidații la alegerile locale”care are ca principal obiectiv propuneri inovative de măsuri economice pe care administraţia publică locală le poate implementa la nivelul comunităţii.

Ghidul cuprinde o serie de propuneri economice ce îmbracă forma a 30 de măsuri pe următoarele 5 domenii:

  1. Sprijinirea şi promovarea antreprenoriatului
  2. Accesul IMMurilor la finanţare adecvată
  3. Inovare
  4. Accesul la pieţe şi internaţionalizarea IMM-urilor
  5. Reactivitatea administraţiei publice

“Consider că unul dintre cele mai importante roluri în susţinerea dezvoltării economice din România îl ocupă managementul localitaţii, motorul economiei locale. Ghidul prezentat vine în sprijinul candidaţilor la alegerile locale şi oferă un cadru de măsuri economice pe care aceştia trebuie să le aibă în vedere. Pe lângă abilitatea de manager a acestuia, viziunea axată pe dezvoltare, obiective măsurabile şi clare şi propuneri inovative, scopul fiecărui candidat trebuie să fie reprezentat de dezvoltarea economică a localităţii. Invităm candidaţii din întreg spectrul politic şi candidaţii independenţi să preia măsurile cuprinse în acest ghid” a precizat Florin Jianu în cadrul conferinţei de presă.

“Semnalul nostru pentru candidaţi este de a colabora cu mediul de afaceri pentru a dezvolta economia locală. Atragerea de resurse este esenţială iar pentru mediul de business, resursa umană este principala limitare. Diaspora este sursă valoroasă de cunoştinţe şi capital care poate fi atrasa de aministraţia locală, a precizat Dragoş Anastasiu, membru Board RBL”

Pentru a putea descărca acest ghid, vă rugăm să accesaţi acest document.

Post Your Thoughts