Perceptia angajatilor asupra calitatii vietii

Studiu Sodexo: 7 din 10 angajati romani considera ca sunt responsabili pentru propria stare de sanatate

Majoritatea angajatilor nominalizeaza miscarea si o dieta sanatoasa ca principale metode de imbunatatire si mentinere a starii de sanatate

Sodexo, jucator de top pe piata romaneasca a tichetelor, a facut publice rezultatele primului studiu realizat in Romania privind perceptia angajatilor asupra Calitatii Vietii. Cercetarea urmareste aspectele si activitatile asociate de romani cu o buna calitate a vietii, precum si modalitatile prin care acestia considera ca isi pot imbunatati si mentine sanatatea.

Jean Istasse, CEO Sodexo Romania: „Imbunatatirea Calitatii Vietii, misiunea constanta a grupului Sodexo, devine un aspect tot mai important pentru romani. Rezultatele cercetarii pot fi analizate si din perpectiva importantei unei vieti mai bune care continua sa creasca in randul romanilor, in aceeasi masura cu interesul acestora pentru mentinerea si imbunatatirea starii generale de sanatate prin miscare si o nutritie corecta.”


Calitatea Vietii: o stare buna de sanatate este principalul aspect asociat

Pentru 80% dintre angajatii romani, Calitatea Vietii este asociata cu o stare buna de sanatate, in timp ce familia si prietenii, precum si stabilitatea financiara contribuie la imbunatatirea vietii pentru 76%, respectiv 73% dintre acestia.

Vacantele si timpul liber sunt importante, in egala masura, pentru 47% dintre respondenti. La acest chestionar, respondentilor li s-a oferit posibilitatea de a alege raspunsuri multiple.


Responsabili pentru propria stare de sanatate

Potrivit cercetarii realizate de Sodexo, 71% dintre angajatii romani considera ca responsabilitatea propriei stari de sanatate le apartine. Acest lucru este evidentiat si de metodele prin care ei considera ca isi pot imbunatati si mentine o stare buna de sanatate (a existat optiunea de a selecta raspunsuri multiple):

 • 81% identifica miscarea si activitatea sportiva ca principale metode de imbunatatire si mentinere a starii de sanatate
 • Pentru 77%, nutritia si un stil alimentar adecvat sunt importante
 • Relaxarea si diminuarea nivelului de stres au fost nominalizate de 76% dintre respondenti
 • Un stil de viata fara fumat si fara alcool reprezinta modalitati de imbunatatire a sanatatii pentru 45%, respectiv 43% dintre respondenti

Specialistii in nutritie devin importanti in stabilirea unei diete echilibrate

Studiul Sodexo evidentiaza ca nutritia castiga o importanta majora, cu 81% dintre respondenti declarand ca sunt atenti la ce mananca si cu numai 4% care asociaza nutritia cu o dieta de slabit.

Pentru o dieta echilibrata si o nutritie corecta, romanii considera in proportie de peste 59% ca ajutorul unui medic nutritionist este obligatoriu.

Studiul este primul barometru local realizat de Sodexo Romania privind Calitatea Vietii in randul angajatilor si evidentiaza, in aceeasi timp, preocuparea romanilor pentru gasirea unui echilibru intre viata profesionala si cea personala.

Cercetarea a fost realizata in intervalul septembrie 2014-ianuarie 2015, pe un esantion de 550 de angajati permanenti, din mediul urban si rural, angajati in birouri si fabrici.
Despre respondenti

 • 52% dintre participantii la cercetarea realizata de Sodexo sunt barbati, femeile reprezentand 48%
 • 57% dintre respondenti se incadreaza in categoria de varsta cuprinsa in intervalul  30-49 de ani
 • 83% din total locuiesc in mediul urban, diferenta de 17% locuind in mediul rural
 • 16% ocupau o functie de conducere la momentul realizarii cercetarii
 • 65% au studii universitare si postuniversitare, in timp ce 26% sunt absolventi de scoli liceale sau profesionale

CalitateaVietii-MODIFICAT1

 


Sodexo in Romania

Din 1998, Grupul Sodexo in Romania, care numara astazi 630 de angajati, ofera Solutii cuprinzatoare pentru Calitatea Vietii:

 • Beneficii pentru Angajati:
 • Programe de Incentivare
 • Beneficii Publice
 • Servicii de alimentatie/catering
 • Managementul facilitatilor

Sodexo, lider mondial in Servicii pentru Calitatea Vietii

Compania Sodexo, al 18-lea angajator mondial a fost infiintata de catre Pierre Bellon in 1966, in Marsilia, Franta si este astazi lider mondial in Solutii pentru Calitatea Vietii de Zi cu Zi. Grupul opereaza in 80 de tari cu 420.000 de angajati care impartasesc aceeasi pasiune de a oferi servicii. Avem increderea ca o buna calitate a vietii sporeste satisfactia si motivatia indivizilor, jucand astfel un rol important in performanta organizatiilor care sunt partenerii nostri strategici.

Sodexo in lume – Cifre cheie

 • 18  miliarde euro cifra de afaceri
 • 420.000 angajati
 • 80 tari
 • 32.700 puncte de lucru

Post Your Thoughts