„LadyPRENOR” este un concept unic în mediul de afaceri românesc, menit să susțină antreprenoriatul feminin, lansat, la Constanța, de către Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM-uri (PNAFIMM), membru al CNIPMMR, împreună cu Camera de Comerț, Industrie , Navigație și Agricultură Constanța (CCINA) și Asociația Oportunități de Afaceri pentru Femei (ASOAF-BOW)- filiala Constanța.
Scopul acestui partnereiat îl reprezintă promovarea și susținerea reciprocă a antreprenoriatului feminin. Cele trei organizații puternice au pus bazele unui concept nou, un club de bune practici, unde tinerele antreprenoare au șansa de a învața care sunt pașii de urmat pentru a excela în afaceri.
Elena Coanda, Președinte PNAFIMM, a declarat: “Am lansat acest parteneriat pentru susținerea antreprenoriatului feminin întrucât este nevoie de acțiuni concrete, obiective comune și mentoring pentru a reuși în afaceri. Ceea ce ne propunem este să dăm curaj tinerelor antreprenoare să parcurgă etapele cunoașterii în lumea de business, să oferim șansa de a avea acces la surse de finanțare pentru creșterea și dezvoltarea afacerilor și, nu în ultimul rând, de a spori importanța antreprenoriatului feminin, prin dezvoltarea de proiecte pentru mediul de afaceri și printr-un dialog continu cu autoritățile locale și centrale”.
Experiența în administrarea unei afaceri și modelul de bune practici stau în spatele femeilor care au pus bazele și coordonează activitatea PNAIMM și ASOAF, Contanța- semnatareale parteneriatului pentru antreprenoriat feminin.
Parteneriatul pentru antreprenoriat feminin are susținerea CCINA, iar Raluca Serescu, Directorul General al instituției, a explicat : “Ne-am dat seama că putem face lucruri împreună! Susținem acest demers pentru că ne dorim creșterea comunității de femei care dezvoltă afaceri de success, vrem să promovăm antreprenoriatul feminin și modelele de bune practici si să contribuim la realizarea de obiective comune, în special în sfera administrării unei afaceri”.
“Ideea este de a consolida poziția antreprenoriatului feminin. O voce oricât de puternică ar fi nu acoperi un cor, iar interesele noastre sunt comune, să devenim un cor important în economia locală și națională. Este un parteneriat deschis și avem încredere că ne vor ajuta aceste colaborări pentru creșterea comunității”, a susținut Mihaela Belcin, Președinte ASOAF Constanța.
Femeile antreprenor care au reușit să treacă peste obstacolele socio-economice din ultima perioadă, au împărtășit din experienta lor și cred că doar ămpreuna pot susține egalitatea de gen în afaceri și pot milita pentru recunoașterea rolului și importanței femeilor în business.
“LadyPrenor este un concept nou, menit să susțină femeia antreprenor, inițiat ca un prim pas , la Constanța, însă care se va dezvolta la nivel național, astfel încât, să avem posibilitatea de a împărtăși din modelele de bune practici doamnelor care dezvoltă afaceri în comunitățile lor. Cred în susținerea, promovarea și dezvoltarea antreprenoriatului feminin, ca o etapă necesara pentru construcția unei Românii moderne”, a concluzionat Elena Coanda, Președinte PNAIMM.