Lansarea concursului de planuri de afaceri în cadrul proiectului Diaspora ReSTART

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România anunta publicarea regulamentului de concurs pentru selectarea planurilor de afaceri in cadrul proiectului Diaspora ReSTART. Câstigatorii acestui concurs vor beneficia de o finantare de maximum 40.000 de Euro (integral nerambursabili) pentru afacerea lor. Mai multe detalii cu privire la concurs pot fi gasite pe site-ul www.concurs.diasporarestart.ro.

Planurile de afaceri pot fi depuse începând cu data de 15 februarie 2018! Mult succes tuturor participantilor!

Mai multe detalii despre proiectul Diaspora ReSTART:

Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România (CNIPMMR) implementeaza în perioada septembrie 2017 – septembrie 2020 proiectul Diaspora ReSTART, proiect finantat în cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020, în parteneriat cu ADR Nord-Est, Global Commercium Development SRL, Fundatia C.A.E.S.A.R. si Metodo Estudios Consultores SL din Spania

Obiectivul general al proiectului îl reprezinta încurajarea antreprenoriatului si a ocuparii pe cont propriu prin sustinerea înfiintarrii de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbana din regiunile mai putin dezvoltate ale României de catre românii din Diaspora.

Obiectivele specifice ale proiectului:
1. Dezvoltarea competentelor antreprenoriale si manageriale si sustinerea dezvoltarii spiritului antreprenorial si inovator a 400 de persoane din Diaspora care doresc sa initieze o activitate independenta prin participarea la cursuri de formare în domeniul antreprenoriatului.
2. Cresterea gradului de informare si de constientizare cu privire la beneficiile antreprenoriatului, care poate fi o optiune de cariera pentru fiecare, prin desfasurarea unei campanii de promovare.
3. Încurajarea antreprenoriatului prin implementarea unei scheme de ajutor de minimis pentru 60 de start-up-uri.
4. Cresterea ocuparii în regiunile mai slab dezvoltate ale României prin crearea a 120 de locuri de munca în întreprinderile nou înfiintate.
5. Promovarea inovarii sociale prin incurajarea viitorilor antreprenori sa angajeze persoane din grupuri vulnerabile; prin organizarea “Zilei portilor deschise” de catre cele 60 de întreprinderi finantate si prin implicarea activa a mai multor antreprenori de succes în cadrul activitatilor proiectului (în special în cadrul activitatii de mentorat).

Sursa: Departamentul Proiecte CNIPMMR

Post Your Thoughts