Chestionar privind trecerea constributiilor de la angajator la salariat

“Programul de guvernare 2017 — 2020 conține un pachet de măsuri ce vizează contribuțiile sociale obligatorii, care urmează a se implementa începând cu 1 ianuarie 2018. Astfel, nivelul contribuțiilor sociale obligatorii urmează să se diminueze cu 4,25 puncte procentuale, respectiv de la 39,25% la 35%.

De asemenea, cu aceeași data de 1 ianuarie 2018, se are în vedere și reducerea cotei impozitului pe venit de la 16% la 10%. Aceste contribuții vor fi datorate de către angajat, însă obligația stabilirii, reținerii și plății acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului. În acest sens, sumele reprezentând CAS și CASS, care în prezent sunt datorate de angajator în nume propriu vor fi preluate de către angajat”, se menționează într-un comunicat al MFP.

Exista si declaratii recente ca doar o parte din contributii vor trece de la angajator la salariat, șomajul, fondul de risc profesional, cel de garantare a salariilor și concediile medicale rămânand în sarcina angajatorilor, deoarece dacă ar fi fost transferate toate contribuțiile la angajat, aceste fonduri ar fi rămas fără finanțare.

Opinia dvs. conteaza! Opiniile respondenţilor vor fi centralizate şi transmise Domnului Prim-Ministru precum si Miniştirilor cu competenţe în acest domeniu (Finante si Economie).

Puteți completa chestionarul aici.

Post Your Thoughts