Evenimentul „Invest in Romania” a ajuns in Ploiesti

$RCTLQEHAstăzi, 28 aprilie a.c., la sediul Centrului de afaceri Lumina Verde Ploiești, a avut loc cea de-a treia ediție din seria evenimentelor “Invest in Romania”, eveniment dedicat promovării oportunităţilor pentru investiţii, la nivel regional, precum şi stimulării exporturilor româneşti.

“Invest in Romania”, ediţia a III-a, este organizată în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și cu sprijinul Consiliului Județean Prahova.

La eveniment au participat în calitate de invitaţi:

  • Cornel BREZUICĂ – Președinte, Administrația Fondului pentru Mediu (mesajul Viceprim-ministrului Grațiela Gavrilescu)
  • Ilan LAUFER – Secretar de stat, Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat
  • Bogdan Andrei TOADER – Președinte al Consiliului Județean Prahova
  • Adrian Florin DOBRE – Primarul Municipiului Ploiesti
  • Mădălina LUPEA – Prefectul Județului Prahova
  • Liviu ROGOJINARU – Președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR)
  • Florin JIANU – Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR)
  • Florin DUMA – Președinte PIMM Prahova

$RF27OVZÎn vederea promovării potențialului investițional al regiunii, în cadrul evenimentului au fost prezentate o serie de oportunități de dezvoltare locală și de finanțare a activității mediului privat, fiind prezentate și facilitățile oferite de către parcurile industriale din regiune.

Din partea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat au fost prezenți o serie de coordonatori și directori de direcții din Europa, Europa Necomunitară și Asia Centrală, Africa și Asia, Orientul Mijlociu și zona Golfului, care au adus în atenția antreprenorilor prezenți oportunități de dezvoltare a operațiunilor de import-export, specificul economic al diverselor pieţe, interesul şi posibilităţile de export pentru firmele româneşti sau tendinţele existente în țările de referinţă pentru anumite sectoare de activitate.

În cadrul deschiderii evenimentului, dl. Liviu Rogojinaru a precizat: “Această manifestare este deosebit de importantă pentru CNIPMMR, deoarece pune față în față mediul afaceri care produce în mod direct, cu reprezentanții diplomatici ai României din cele mai importante țări, cât și cu reprezentanți ai Guvernului și alti factori de decizie implicați în activitățile economice ale țării.”

De asemenea, în cadrul evenimentului dl. Florin Jianu a precizat “Pentru a se internaționaliza, mediul de afaceri are nevoie de câteva instrumente: un program de internaționalizare a afacerilor românești, agenții regionale de atragere de investiții, resursa umană bine pregătită.”

$R1EX1RT

Sponsorii evenimentului au fost: Enel, Alpha Bank și BRD.

Partenerul exclusiv la nivel național al CNIPMMR în domeniul asigurărilor: Groupama Asigurări S.A.

Partener instituțional: ROPEPCA

Parteneri media: Agerpres, Antena 3, Bursa, Calendar evenimente, Centrul de presa, Economistul, IMM Romania, Legal Magazin, National TV, N24 Plus, Risco și Top Business.

Post Your Thoughts