Florin Jianu – Noul Vicepresedinte al Uniunii Europene a Artizanatului si IMM-urilor

13396720_1460353617315474_790847214_o

Vineri, 10 iunie 2016, Viena, sediul WKO,  Florin Jianu a fost ales Vicepreședinte al Uniunii Europene a Artizanatului și IMM-urilor – European Association of Craft, Small and Medium-sized Enterprises (UEAPME), în prezența Excelenței Sale Reinhold Mitterlehner, Vicecancelar și Ministru pentru Știință, Cercetare și Economie și a lui Christoph Leitl, Președinte al Camerei Economice a Austriei și a 34 de reprezentanți ai organizațiilor membre. Astfel, va reprezenta România la nivelul celei mai mari organizații europene de susținere și reprezentare a IMM-urilor.

“Acțiunile UEAPME trebuie să se bazeze pe proactivitate, iar organizația noastră să fie cea care lansează propuneri legislative la nivel european și să nu se rezume la a oferi feedback pentru inițiative deja existente. Mai mult decât atât, UEAPME trebuie să continue politica de dezvoltare instituțională prin atragerea de noi resurse financiare prin intermediul programelor de finanțare, prin consolidarea relației de cooperare cu instituțiile europene și, de asemenea, prin atragerea de noi membri. Închei prin a spune că încrederea pe care mi-o oferiți astăzi este o mare onoare pentru mine și pentru țara mea.”, a declarat Florin Jianu în susținerea mandatului de Vicepreședinte UEAPME.

În urma alegerilor, Florin Jianu se alătură Consiliului de Administrație UEAPME reprezentat de 20 de vicepreședinți în activitatea de susținere a mediului antreprenorial la nivel european și de trasare a principalelor direcții de acțiune în acest sens.

UEAPME reprezintă la nivel european interesele IMM-urilor, fiind recunoscut ca cel mai important partener social, având 64 de organizații membre din 34 de state. UEAPME reprezintă 12 milioane de IMM-uri CU peste 55 de milioane de angajați la nivelul întregii Europe. Fiind recunoscută ca fiind cea mai importantă voce a IMM-urilor, UEAMPE stabilește politici pentru IMM-uri la nivel european.

Post Your Thoughts