Seminarul despre performanta clusterelor din Romania, 6 mai 2016

În contextul internaţional actual, clusterele din România se află pe drumul către excelenţă bazată pe inovare şi internaţionalizare.

Acest lucru este recunoscut la nivel european prin acordarea medaliilor pentru excelenţă în managementul de cluster de către European Secretariate for Cluster Analysis. Astfel, 27 clustere româneşti au primit în prezent medalia de bronz iar 8 dintre ele au reuşit atingerea nivelului Silver. Aceasta reprezintă o performanţă deosebită ce plasează ţara noastră pe locul II în Europa (dupa Germania) şi aceasta în condiţii naţionale mai degrabă defavorabile. Finanţarea din surse naţionale devine, aşadar, o prioritate şi condiţie sine qua non a continuării dezvoltării armonioase a clusterelor din România.

Având în vedere cele de mai sus, vă invităm să participaţi pe data de 6 mai, la Bucureşti, Hotel Novotel la un seminar având următoarele teme :

– Inovare și tehnologie în clustere;

– Situația clusterelor din România în context european;

– Evidențierea nivelului de excelență atins de clusterele din România (bronz și argint); acordarea medaliilor de argint pentru excelența în managementul de cluster;

– Politica de cluster în România. Finanțarea clusterelor;

– Clusterele în context regional și sectorial: Acordul de parteneriat al consorțiului de clustere București – Ilfov;

– Instrumente financiare și non-financiare în sprijinul membrilor clusterelor. Rețeaua EEN.

Evenimentul se bucură de participarea dlui Ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Prof. Dr ing. Adrian Curaj , a dlui Thomas Laemmer Gamp, director al European Secretariat for Cluster Analysis precum şi a altor factori de decizie din Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Economiei etc.

Detalii pe http://clustero.eu/885-2/

Post Your Thoughts