Structura de conducere a CNIPMMR

 Mandat 2020-2024 feather-pen-clipart-1

florin_jianu_97861800

Președinte CNIPMMR – Florin Jianu

Dl. Jianu este unul dintre antreprenorii de succes ai României – lansând prima afacere în urmă cu 13 ani. Susţinător al mediului de afaceri naţional şi european, vine cu o viziune care are la bază inovaţia şi încurajarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor. Este preşedinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, iar la nivel european a ocupat poziţia de preşedinte al Young Entrepreneurs of the European Union (JEUNE).
În 2014, timp de 10 luni activitatea sa a vizat mediul guvernamental, fiind numit ministru pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism, implicându-se direct în nouă lege dedicată IMM-urilor, strategia pentru mediul de afaceri 2014-2020, programul cu privire la integrarea tinerilor absolvenţi pe piaţa muncii şi dezvoltarea activităţii IMM-urilor, plasarea României ca hub Sud-Est european, Legea crowdfunding, Legea business angel, Legea dedicată incubatoarelor de afaceri şi Instituţia mediatorului de credite.
Florin Jianu s-a născut la Slatina, judeţul Olt, la 30 decembrie 1976. A absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii din Bucureşti – Departamentul de Matematici Aplicate (secţia engleză) şi a urmat studiile de masterat din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

nicolescu Preşedinte de onoare – Prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu

Născut în Ploieşti, judeţul Prahova, dl. Ovidiu Nicolescu este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, specializat în domeniul managementului în cadrul Universităţilor din Liege, Ghent, Bruxelles şi Louvain, în simulari managerial computerizate în cadrul Universităţii din New York (NYU), specializat în studii de marketing internaţional de către Institutul Internaţional de Marketing – Harvard Business School din Boston. De asemenea a absolvit cursul de perfecţionare pentru cadrele didactice universitare din Europa Centrală şi de Est al IESE Barcelona şi este specializat în studii intreprenoriale în cadrul Fundației Europene pentru Cercetări de Management din Estoril – Portugalia. Profesor universitar, trainer şi consultant în management, marketing şi economie la ASE, IMMI Manager, CNIPMMR, Universitatea New York (SUA) IESE (Spania), Stockholm Business School (Suedia), Fairleigh Dickinson University (SUA). Dl. Ovidiu Nicolescu este Doctor Honoris Causa al Universităţii din Baia Mare, al Universităţii Ovidius din Constanţa, al Universităţii din Oradea, al Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi şi al Universităţii Lucian Blaga din Sibiu.
Este autorul a peste 100 cărţi publicate ca autor unic sau principal şi a peste 400 studii şi articole publicate în România şi în străinătate.
Începând cu anul 1993, dl. Ovidiu Nicolescu a fost ales ca preşedinte al CNIPMMR, fiind reales la fiecare Convenţie Naţională derulată din 4 în 4 ani. Concomitent este vicepreşedinte al Uniunii Europene a Artizanatului şi a Întreprinderilor Mici şi MijlociiUEAPME din 1997 şi vicepreşedinte al Asociaţiei Mondiale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii – WASME din 2005, susţinând interesele sectorului de IMM-uri din România şi contribuind la dezvoltarea şi consolidarea mişcării patronale la nivel naţional, european şi internaţional.
Atât în activitatea profesorală universitară, cât şi în activităţile patronale desfăşurate în calitate de preşedinte al Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România şi al Societăţii Academice de Management din Romania, dl.Ovidiu Nicolescu a pus în practică competent, în România şi în străinătate, principiile şi abordările ştiinţifice pe care, timp de 43 de ani, le-a predat studenţilor. A devenit președinte de onoare al CNIPMMR în urma alegerilor din cadrul Convenției Naționale din aprilie 2016.

Primvicepreşedinţi  feather-pen-clipart-1

filimon

Prim-vicepreşedinte dezvoltare teritorială– Marian Filimon

Dl. Marian Filimon este preşedintele Federaţiei Patronale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Regiunea Sud-Est şi unul dintre „pionierii” procesului de (re)creare a mediului de afaceri specific economiei de piaţă în România.
Între anii 1990-1991 – când însăşi noţiunea de „patron” provoca, dacă nu reacţii negative, măcar un sentiment de nesiguranţă masei uriaşe de salariaţi la stat, nu a ezitat să acţioneze în vederea constituirii unor forme incipiente de asociere a întreprinzătorilor. Astfel, în anul 1993, a reuşit, cu eforturi proprii deosebite, să înfiinţeze, la Galaţi, prima asociaţie patronală a IMM-urilor, al cărei preşedinte a devenit în anul 1999, astăzi aflându-se la al treilea mandat. Activitatea pe care a desfăşurat-o, într-o perioadă marcată de crize, de acute confruntări privind conţinutul şi „mersul reformei”, a fost remarcată şi apreciată, fapt reflectat de alegerea ca vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), funcţie pe care o deţine şi în prezent.
Studii: 1982-1986 Academia de Ştiinţe Social Politice şi Economice, Bucureşti; 1989 Postuniversitar Sociologie; 2004 – 2006 Master, Managementul în finanţe şi administraţie publică, Universitatea „Danubius” Galaţi, 2012 Asociaţia Academia de Advocacy, Specialist în „Dialog social şi Advocacy”; 2013 Asociaţia Academia de Advocacy, Specialist în „Lobby”.

fenesanPrim-vicepreşedinte dezvoltarea capacitătății instituționale –Augustin Feneșan

Dl. Feneşan este preşedinte al Federaţiei Regionale a IMM, regiunea N-V, preşedinte al Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor, Cluj şi vicepreşedinte al CNIPMMR.
Este membru în mai multe comisii la nivel judeţean: Comisia de Dialog Social Cluj, Consiliul Consultativ al AJOFM, Cluj, Consiliul Consultativ al ITM Cluj, Comisia Judeţeană de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulţilor, Cluj.
Ca întreprinzător şi-a început activitatea prin crearea firmelor: S.C. ANDA PRODCOM srl (1993) şi S.C.ROMPANPROD srl (1998). A coordonat şi coordonează, din poziţia de director mai multe societăţi: S.C. NAPOTOUR srl, S.C. CRISAN ATUS srl şi Agenţia BTT Cluj. S-a implicat în managementul şi coordonarea a peste 20 de proiecte din fonduri structurale. A organizat misiuni economice şi parteneriate de afaceri în mai multe state ale UE.
A absolvit Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Economice şi a urmat mai multe cursuri de perfecţionare, fiind formator, specialist în managementul resurselor umane şi managementul proiectelor.

4Neculai Vitelaru

Prim-vicepreşedinte domeniile de dezvoltare patronală – Neculai Viţelaru

A absolvit Institutul Politehnic Iaşi, Facultatea de Mecanică, Secţia Tehnologia Construcţiilor de Maşini, specializarea “Tehnologia Construcţiilor de Maşini”.
În perioada 1974-1977 a fost profesor inginer la liceu şi la şcoala postliceală – cursuri de specialitate, în cadrul cărora a fost coordonator a peste 30 proiecte de diplomă cu realizare practică de echipamente şi utilaje pentru laboratorul de rezistenţa materialelor din cadrul Liceului Electrotehnic Vaslui.

Este fondator al SC Fix Company SRL, Iaşi şi SC EUROAS SRL, Iaşi iar din 2004 până în prezent este Preşedinte al Patronatul Judeţean al IMM Iaşi.
În perioada 2009 – 2011 a coordonat la nivel regional mai multe proiecte: Reţeaua Tematică Nord Est a proiectului NETIMM în Regiunea Nord Est, proiectul transfrontalier Lead Your Way to Business, iar timp de 1 an a fost consultant regional în cadrul proiectului COMPERUR – Dezvoltarea capitalului uman din mediul rural.

 

Ioan-Mintas-IMMPrim-vicepreşedinte strategie si imagine –Prof.univ.dr.ing Ioan Mintaș

Născut în localitatea Suplacul de Barcău, judeţul Bihor Dl. Mintaş este absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj Napoca, al Universităţii Oradea şi al Universităţii Clayton din SUA fiind totodată Preşedintele şi fondatorul Consiliului Local al IMM-urilor din Oradea.  Dl. Ioan Mintaş este prodecan al Facultăţii de Protecţia Mediului din cadrul Universităţii Oradea, membru al Academiei Maghiare din Budapesta şi preşedinte al Comitetului Local pentru Dezvoltarea Parteneriatului Social în Formarea profesională (CLDPS) Bihor – Inspectoratul Scolar Judeţean.   În domeniul afacerilor, Dl. Mintaş este director general SC.CIAC.SA – Oradea, precum şi membru fondator al cluburilor Rotary Oradea, Lions Oradea şi Club 01 al oamenilor de afaceri din România.

Vicepreşedinţi feather-pen-clipart-1

MIRON-TIBISOR

Vicepreşedinte dezvoltare teritoriala–Tibișor Miron

Dl. Miron este inginer proiectant întreprinzător de 25 de ani în producția mijloacelor de protecție fizică a valorilor (case de bani, uși tezaur, camere blindate, sisteme de protecţie fizică şi electronică etc.).

Dl. Tibişor Miron este posesor a 5 brevete de Invenție, toate fiind produse sau în producție curentă. Are o vechime de 20 de ani în organizaţie, 12 ani ca vicepreședinte CNIPMMR, 4ani ca Președinte al Federaţiei regionale din Harghita.

danut muresan

Vicepreşedinte finante si fiscalitate –Dănuţ Mureşan

Este absolvent al Universităţii Babeş Bolyai din Cluj- Napoca- Facultatea de Ştiinţe Economice, secţia Economia Industriei, Transporturilor şi Construcţiilor. Urmează cursuri de antreprenoriat la Universitatea Virginia – Mc Intire School of Commerce USA printr-un program al USAID. Participa la cursuri de managementul afacerii în Atena, Grecia şi la Corporate Social  Responsability în Newcastle, Marea Britanie.

Îşi desăvârşeşte calificarea profesională obţinând calităţile legale de expert contabil, auditor financiar şi consultant fiscal. Este lector formator al CECCAR, susţinând şi cursuri de antreprenoriat printr-un program al Băncii Mondiale. În 1993 a constituit firma MDM Financial Group SRL şi grupul MDM, firme specializate în servicii contabile, audit financiar, consultanţă fiscală. De la 2 salariaţi a ajuns la 23 de salariaţi în grupul MDM, fiind un grup certificat de firma germana DEKRA în calitatea serviciilor. Este preşedintele filialei CECCAR Cluj, cenzorul Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, vicepreşedinte al Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor Cluj, vicepreşedinte CNIPMMR, fiind specializat în politici financiare şi fiscale.

iulian_groposilaVicepreşedinte educatie, inovare si fonduri europene –Iulian Gropoșilă

Dl. Gropoşilă este întreprinzător, investitor şi antreprenor social. Este absolvent al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, Facultatea de Inginerie, profilul „Inginerie Economică”, Master în „Dreptul Afacerilor în Societatea Informaţională”, având experienţa ca manager de proiect, trainer, mediator, lobby-ist şi voluntar, iniţiator a mai multor proiecte atat în comunitatea de business cât şi în societatea civilă la nivel local/regional/naţional/european, Iulian Gropoşilă este recomandat ca lider de opinie în cetatea tomiţană. În anul 2002, când a devenit membru al CNIPMMR şi s-a implicat în conducerea filialei constănţene a acesteia. În anul 2004 a fondat Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Constanţa şi în anul 2005 Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România. Iulian Gropoşilă este membru fondator în mai multe O.N.G-uri
În calitate de întreprinzător a înfiinţat prima întreprindere mică în 1990, ulterior fiind fondator şi administrator în mai multe firme precum: Gropper srl, Centrul de Transfer Tehnologic Constanta srl.

sebahat kayaVicepreşedinte relatii internaționale – Kaya Sebahat

Absolventă a Facultăţii de Management din cadrul „Universităţii Bogazici” din Istanbul şi antreprenoare încă de la începuturile capitalismului în România, a deschis şi condus mai multe afaceri în domeniul alimentaţiei publice (restaurant, brutării, cofetării) amplasate în partea de sud-est a ţării, cu precădere în Tulcea. Încă de la început dna. Kaya a fost orientată în atragerea capitalului străin în ţară şi în gestionarea de parteneriate cu colaboratori străini. A deschis prima firmă cu capital mixt din România, o societate româno-turcă, cu profil de alimentaţie publică.

Începând cu anul 2008 şi până în 2015 a ocupat funcţia de preşedinte al Patronatului Naţional al Femeilor de Afaceri din IMM-uri, un mandat care a responsabilizat-o şi mai mult şi care a adus-o şi mai aproape de intreprenoriat, trăind experienţe marcante, în ceea ce priveşte managementul unei organizaţii de femei de afaceri, cu un profil atipic, cu caractere şi personalităţi diferite, dar înzestrate cu o creativitate şi o capacitate de muncă fantastice, toate acestea, determinând-o să pună, tot ceea ce are mai bun, în slujba acestei organizaţii.

Nenumarate misiuni economice organizate în diferite ţări din Europa şi Orientul Mijlociu, implementarea de proiecte europene pentru susţinerea intreprenoriatului feminin, sunt doar câteva din acţiunile importante pe care le-a dezvoltat în timpul mandatului de preşedinte PNFAIMM şi pe care le continuă şi în calitate de vicepreşedinte CNIPMMR şi actual preşedinte al nou înfiinţatului Patronat al IMM-urilor din judeţul Tulcea. Totodată, ca om de afaceri, consideră că internaţionalizarea reprezintă cheia dezvoltării şi creşterii unui business de succes, cu valoare adaugată mare.

Vicepreşedinte muncă și dialog social –Marius Olariu

florea parvuVicepreşedinte relații cu autoritățile publice și alte organisme de drept public și private – Florea Pîrvu


Dl.Pîrvu Florea – Om de afaceri, Vicepreşedinte al CNIPMMR, Preşedinte al Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Bucureşti şi Ilfov, consultant pe probleme de management, consultant pe piaţa secundară de capital, absolvent al Facultăţii de Drept, a urmat cursuri speciale de management economic şi comercial, posesorul unui atestat de broker pe piaţa secundară de capital.

Din poziţia de om de afaceri s-a remarcat ca fiind un adevarat deschizător de drumuri în zona privată, înfiinţând mai multe societăţi comerciale cu diferite domenii de activitate, multe dintre aceste domenii fiind pentru prima dată pe piaţa românească.  Dl. Pîrvu deţine un pachet complex de calităţi, abilităţi şi competenţe care l-au ajutat să se menţină la un nivel de performanţă corespunzător, chiar şi în perioadele economice de criză.

Vasile-Priceputu-PTIR

Vicepreședinte agricultură– Vasile Priceputu

Dl. Vasile Priceputu este Inginer diplomat absolvent în Managementul Afacerilor, mediator şi broker. Şi-a început activitatea de întreprinzător în anul 2000 şi în prezent este proprietar al unui grup de firme cu afaceri în agricultură, construcţii şi export. În perioada 2014-2015 a fost preşedinte al Patronatul Tinerilor Întreprinzatori din România – P.T.I.R., în anul 2014 a fost Vicepreşedinte al Young Entrepreneurs of the European Union (JEUNE),  iar din anul 2014 este vicepreşedinte al Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România –C.N.I.P.M.M.R. În anul 2015 a constituit Patronatul Oamenilor de Afaceri Brăila, al cărui preşedinte este.

CoandaElena

Vicepreședinte antreprenoriat feminin – Elena Coandă

“Consider femeia  de succes în afaceri, o persoană versatilă, care trebuie să fie suficient de categorică şi perseverentă pentru a face faţă prejudecăţilor şi provocărilor într-o cultură dominată de masculin şi,  în acelaşi timp, calină şi tolerantă  pentru a putea crea şi păstra echilibrul familial, în viaţa personală. Organizaţia pe care o conduc are la bază această filozofie. Pentru dezvoltarea acesteia, am încercat să imprim o abordare globală a intreprenoriatului feminin, cu scopul de a încuraja şi sprijini femeile să îşi construiască o carieră în intreprenoriat, facilitând, în primul rand, accesul acestora la  educaţie intreprenorială, la finanţare şi la noi oportunităţi  de afaceri iar, în al doilea rând, creând un mediu care să le  permită să-şi valorifice potenţialul creativ, element cheie de creştere economică, dar şi unul dintre avantajele competitive specific femeilor. Patronatul nu este doar o organizaţie orientată spre creşterea business-ului, ci şi o organizaţie orientată spre creşterea oamenilor de business, cu tot ceea ce implică dezvoltarea personală a acestora.”

Radu-Oprea1

Vicepreşedinte antreprenoriat de tineret – Radu Oprea

Radu Oprea este Presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Regiunea Sud – Est, avand o experienta de peste 10 ani in antreprenoriat.

Este partener al companiei ZebraPay in Galati si co-fondatorul Bankers Café&Hubb. Are o experienta bogata in atragerea de finantari nerambursabile pentru dezvoltarea de afaceri si in implementarea proiectelor cu finantari europene.

A dezvoltat o pasiune pentru domeniul democratiei participative, fiind fondatorul Metodei SMART de Politici Publice. Radu are un Masterat in Politici Publice obtinut la Universitatea Pepperdine din SUA si este Doctor in Economie. De asemenea, este formator in competente antreprenoriale si fellow in cadrul programelor “Community Solutions Program” al Departamentului de Stat American si German Marshall Fund of the United States.

Vicepreşedinte mediu şi dezvoltare sustenabila– Duma Florin

 Vicepreşedinte turism si servicii – Dumitru Luca

MEMBRI AI BIROULUI PERMANENT feather-pen-clipart-1

Saygo Valentina Membru ales al Biroului Permanent
Cozma Gabriel Membru ales al Biroului Permanent
Hrestic Rareş Membru ales al Biroului Permanent
Davidescu Ştefan Membru ales al Biroului Permanent
Urâtu Daniel Membru ales al Biroului Permanent
Manea Daniela Membru ales al Biroului Permanent
Orban Andrei Membru ales al Biroului Permanent
Ion Roman Membru ales al Biroului Permanent
Sârbu Constantin Membru ales al Biroului Permanent
Barbu Dan Membru ales al Biroului Permanent
Neamţu Cristi Membru ales al Biroului Permanent
Doru Olimpia Membru ales al Biroului Permanent
Gheorghe Ovidiu Membru ales al Biroului Permanent

VICEPRESEDINTI DE DREPT

– Tănase Cornel,Preşedinte al Federaţiei Patronale a IMM Bucureşti-Ilfov;

– Sorin Minea,Preşedinte Federaţia Patronală Romalimenta

– Valentin Cristea,Preşedinte al Federaţiei Patronale a IMM din Regiunea Oltenia;

– Ignea Cristian,Preşedinte al Federaţiei Patronale a IMM din Regiunea Muntenia;

– Purcaru Mircea,Preşedinte al Federaţiei Patronale a IMM  Vest;

– Radu Bălănean, Preşedinte al Federaţiei Patronale a IMM din Regiunea Centru;

Neculai Viţelaru, Preşedinte al Federaţiei Patronale a IMM din Regiunea Nord-Est;

– Augustin Feneşan, Preşedinte al Federaţiei Patronale a IMM din Regiunea Nord-Vest.

Filimon Marian, Preşedinte al Federaţiei Patronale a IMM din Regiunea Sud-Est

Secretar general CNIPMMR

Sterică Fudulea

Senatul CNIPMMR

Nicolescu Ovidiu Preşedinte de onoare
Ionescu Paraschiv Membru de onoare
Piţurescu Ioan Membru de onoare
Deliu Mihai Membru de onoare

Post Your Thoughts