Intalnire cu Asociatia Firmelor Spaniole din Romania – ASEMER

În data de 18.04.2016, la ora 10.00, la sediul CNIPMMR din Piaţa Walter Mărăcineanu, nr. 1-3, etaj 1, Sala de Consiliu, a avut loc întâlnirea cu reprezenetanţii ASEMER, având ca scop atragerea ASEMER ca membru al CNIPMMR şi identificarea oportunităţilor de colaborare între CNIPMMR şi ASEMER. 

La această şedinţă au participat, din partea CNIPMMR: dl. Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR, dl. Liviu Rogojinaru, secretar general CNIPMMR,  dna. Victoria Guţă, director, dra. Alexandra Savencu, consilier, dl. Dan Vieru, jurist. Din partea ASEMER, au participat: Dl. Carlos Sanz Mulas, preşedinte ASEMER şi Dl. Rafael Trebolle Larraz, vicepreşedinte ASEMER.

În cadrul întâlnirii dl. Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR a făcut un scurt istoric al organizaţiei, menţionând rolul şi importanţa menţinerii şi dezvoltăriii relaţiilor de afaceri atât cu firme spaniole care îşi desfăşoară activitatea în România, cât şi cu firme româneşti care îşi desfăşoară activitatea în Spania.

Ca urmare a prezentării organizaţiei, ASEMER, făcute de dl. Carlos Sanz Mulas, preşedinte ASEMER, care a subliniat faptul că organizaţia reprezintă peste 5000 de angajaţi din sectoare diferite ale economiei (infrastructură, fonduri, turism, real estate şi infrastructură) cu potenţial de dezvoltare şi în alte domenii şi faptul că organizaţia este din vara anului 2015, membru deplin al Coaliţiei pentru România, dl. Florin Jianu a lansat invitaţia ca ASEMER, prin reprezentanţii acesteia  să fie prezentă la evenimentul care se va organiza la Buzău în data de 27 mai 2016, „Ziua Întreprinzătorilor”, ca invitat.

Totodată, a fost lansată invitaţia ca ASEMER să devină membru al CNIPMMR, urmând să le fie transmise condiţiile de asociere.

În cadrul discuţiei dl. Florin Jianu i-a invitat pe reprezentanţii ASEMER să fie alături de CNIPMMR în organizarea evenimentului „Invest in Romania”, un eveniment regional care implică parteriatul public-privat şi în cadrul căruia sunt subliniate, oportunităţile de investiţii la nivelul fiecărei regiuni, urmând, de asemenea, să fie transmis către ASEMER contactele structurii teritoriale a CNIPMMR, din zona Cluj, în vederea implicării celor două organizaţii şi la nivel teritorial.

Un alt punct discutat în cadrul întâlnirii a fost cel legat de evenimentul TOP 2015, care urmează să fie organizat la finalul lunii octombrie 2016. În cadrul acestui punct, dl. Florin Jianu a lansat propunerea ca la eveniment să fie premiată una dintre firmele spaniole care derulează activităţi în România, pe baza criteriului de performanţă, implicând aici, investiţia, numărul de locuri de muncă create etc.

În cadrul subiectului Carta Albă a IMM-urilor, dl. Preşedinte a subliniat utilitatea traducerii acesteia în limba spaniolă. Acest studiu fiind foarte util firmelor spaniole care vor dori să-şi deschidă afaceri în România, dar şi celor care derulează deja afaceri aici. În acest sens, urmând să le fie transmisă propunerea de parteneriat pentru traducerea, editarea şi lansarea acestei ample lucrări anuale a CNIPMMR.

Post Your Thoughts