Construirea de ecosisteme favorizante pentru intreprinderile sociale

Sub titlul de mai sus s-a derulat la Bruxelles, în zilele de 17 şi 18 februarie, seminarul organizat de OECD şi Comisia Uniunii Europene care a avut drept obiectiv dezvoltarea capacităţii întreprinderilor sociale. La seminar au participat peste 40 de specialişti din ţările UE.

Seminarul a avut un aprofundat conţinut pragmatic, prezentându-se şi analizându-se numeroase studii de caz axate pe bune practici din UE. Au impresionat în mod deosebit cazurile referitoare la abordările din Portugalia, Germania şi Marea Britanie. Seminarul, cu un puternic conţinut interactiv, a permis reliefarea mai multor modalităţi şi mecanisme de impulsionare a dezvoltării întreprinderilor sociale, deosebit de utile pentru România.

La această reuniune, din partea CNIPMMR, a participat Prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu care a identificat şi a stabilit contacte pentru transferul anumitor bune practici privind dezvoltarea întreprinderilor sociale în România, prin intermediul proiectelor cu finanţare de către Uniunea Europeană.

Post Your Thoughts